kungdavidsson

Alla inlägg under augusti 2012

Av Stefan Carlsson - 8 augusti 2012 12:42

.. det är någonting jag med många flera skulle överleva en vinter. Förvisso skulle hela "silly season" förkastats, alla planer, alla tankar kring värvningar och byggandet av elitserielagen skulle över ett ögonblick bli värt...ingenting. MEN statusen på elitserien höjs med rymdmått och kvaliteén på spelarna som kommer tillbaka är naturligtvis höghus högre än våra "elitseriestjärnor". Inte alla, men nära på.

Då är faktum att serien kommer avgöras på vilket lag som lyckas knyta till sig flest och bäst spelare. Rent teoretiskt kan vem som helst bli den lycklige vinnaren men lag som Frölunda, Brynäs, Skellefteå kan mycket väl få storvinsten alla 3 med tanke på vilka lirare man släppt iväg på senare tid. Modo också naturligtvis. Där har man har en gedigen historia av spelare som blivit "Stars over there".


Är det bara positivt för eliserien om faktum uppstår?

Nja, för att ta ett tydligt exempel, mitt egna kära HV är nog ett av lagen som får lite problem. Visst kommer man få ta del av kakan men Mattias Tedenby och Niklas Hjalmarsson kan inte frälsa HV i en sådan situation. HV´s mängd stjärnor på andra sidan atlanten är helt enkelt inte tillräckligt många. 

Men den stora frågan i mitt huvud hur många man egentligen vill ha in truppen? Låt säga 3-5 nya lirare i i laget, det i sin tur torde ju innebära 3-5 andra spelare ut ur truppen. Och när denna säsongen är över och alla NHL-spelare drar tillbaka, kommer dom 5 spelarna som fick kicken komma tillbaka? 5 spelare som egentligen håller bra elitserieklass är förlorade för det laget? Vill exempelvis sportchefen i HV71 det? Nej det vet jag att han inte vill efter ett försäsongsarbete på den nivån, frågan är dock hur han kommer agera. Tar man inte in spelare riskerar man ju att hamna i det absoluta bottenträsket. Och färskingarna Rögle och Växjö, hur ska dom lösa ett likartat problem. Två lag utan kassaskrin som t.ex HV71 och FBK har och efter en lång och hård lockout-säsong kan använda och köpa sig till stabiltet igen.

Kan detta vara/bli ett problem? Är det rätt att gå på linjen som diskuteras nu, att bara tillåta 3 NHL-spelare i varje eliserielag för att inte slå ut vissa lag? Tveksamt, tycker personligen att lag som satsat på ungdomshockeyn och som fått fram spelare ska få tillbaka lite av det.


Kontentan av detta långa utlägg: Blir det en lockout är det upp till enskild sportchef att agera efter förmåga och tro på vad som är rätt för föreningen man verkar i. Om man har pumpat över stjärnor till NHL är det inte mera än rätt att klubben får tillbaka lite av alla pengar man investerat i ungdomshockeyn. Hur många man tar in truppen VS som får kicken bestämmer sportcheferna efter eget huvud och får därefter skörda sin egna frukt kommande säsonger.


Jag är absolut inte orolig för mitt småländska lag, jag vet att "vi" överlever! Däremot finns det andra lag som kommer få problem framför allt kommande säsonger.

Någon som tycker jag är ute och cyklar? Kan vara så, allt är nämligen inte glasklart i mitt egna huvud angående denna fråga.


En NHL-lockout blir möjligtvis ett faktum i september, då löper nämligen nuvarande avtal ut. Vad det då skulle innebära för NHL, både på kort och lång sikt, det kan man ju gissa sig till. Förmodligen hur mycket som helst, och då inte i positiv mening..

Det återstår att se..


Lev väl//Carlsson





Av Stefan Carlsson - 7 augusti 2012 09:48

Jag såg det, hela världen såg det. Johan Euréns motståndare, Heiki Nabi från Estland, kröp ut över linjen och borde således ha förlorat matchen på "mattflykt". Eurén får poängen, men estniska coachen slänger in en "challenge"  sedan är problemet löst och estländerna vinner till slut matchen efter att man lottat tredje ronden. Lottat? Va fan är det här. Jag vill så gärna förstå mig på brottningen men i dagsläget går det inte..


När jag ändå är inne på spåret så kan jag fortsätta med motorsågen. Tycker att alla ni cyklister som tror er vara osårbara och/eller världens viktigaste människor som förutsätter att alla bilar i världen stannar för er, tror jävligt fel. Sanningen är att ni lever på oss uppmärksamma bilförare som vet att ni lämnar hjärnan hemma på samma ställe som ni har eran cykelhjälm. Cykla rakt ut i en trafikerad krosning utan att ens se sig över axeln, ja då vet man förmodligen inte att det gör väldigt ont att bli påkörd, även i 50 km/h. Jag skiter i vilket ur den aspekten, det är inte jag som får ont. Däremot kanske det känns mindre bra att köra över någon. Därför tar jag det väldigt lugnt när det kommer en cykel, för att jag vet att många saknar trafikvett. Framför allt vuxna och det är ju dom som lär upp sina barn...

Men varför är det så här? Är det ett enskilt problem i Oskarshamn? För detta är inte en gång det handlar om.

Antingen så saknar man körkort och har således ingen uppfattning om hur det är att sitta bakom ratten eller så har man en sådan fantastiskt övertro på sig själv och som jag så, förutsätter att alla stannar..


Så, det kändes bra! Nu drar vi ett streck..

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Positivt då? Nja, snarare ett råd till alla er som ska gå till en läkare/doktor. Stå på er, ge inte med er när ni vet att ni har rätt. Byt läkare. Kräv, det är eran rättighet. Far min behöver nu operera armen, ganska akut. Första läkaren tyckte dock att det räckte med smärtlindrande.. Läkaren härjar i Hultsfred så ni vet, som tur är ska han vad jag förstått flytta någonstans till Skåne. Grattis alla skåningar!

Det går även att anmäla s.k läkare! Enligt min uppfattningen så är dom sämsta dom äldre doktorerna som skiter i vilket. Som redan har gjort sin karriär och som har säkrat sin inkomst till döden kommer..

Nu vet jag att några jag känner har eller har haft en hopplös situation och ibland undrar jag om den svenska sjukan är av sådan världsklass som man vill utge sig för. Ibland verkar det vara ett fuskbygge under ytan.



Liverpool har begärt ett pris för Agger, DET ogillas också!


Stay with me!



Oskarshamns AIK inledde höstsäsongen med en 3-0 seger borta mot Assyriska IF från Norrköping. Mycket bra inledning! Nu är det "bara" att trumma på så tror jag hösten kan bli en trevlig historia för AIK!

Ettan nästa?


Uppåt 900 personer såg IK Oskarshamns första isträning.Det är bara att konstatera att det finns en hel del hockeytokiga människor i staden. Hoppas för deras skull att man lärt sig att hantera pengar i styrelsen nu då!




Ingen speedwaysnack förresten? Helt riktigt, denna dag ingen spiddwäj på programmet!

Nu ska det förberedas för en abborrejakt på Illern! Ha en trevlig tisdag!


Lev väl!/Carlsson

Av Stefan Carlsson - 6 augusti 2012 10:20

Vet inte hur många fjärdeplatser det blivit så här långt eller vid hur många tillfällen guldet varit en hårsmån bort. Dom berömda små marginalerna har i alla fall inte varit på rätt sida för oss svenskar. Men går det skylla på otur, eller oflyt? Nej absolut inte. Det handlar om att vara bäst när det gäller och har man gjort precis allt man kan och det inte räckte, då är det inte otur, då fattas det något. Men visst har det varit surt vid ett par tillfällen. Typ Michel Torneus i längdhopp eller rivningen på sista hindret för Sara Algotsson, men otur är det sällan frågan om i sport. Det handlar om att vara så pass bra att dom där små marginalerna hamnar på rätt sida.

Och än är det inte över  , idag är det bla.a kanot, hästhoppning och boxning på schemat där det kan resultera i medaljer för Svedala, eller i fler sura flärdeplatser..


Några svenskar som dock visat klass är, förutom hästhopparna, exenpelvis seglarna Fredrik Lööf och Max Salminen men framför allt Lisa Nordén, Triahlon. Vilken insats, vilken total utpumpning av energi i kroppen.. Det mest imponerade i mina ögon hittills, i svenskögon så att säga.

Förvisso är Dahlbys 49 av 50 duvor i finalserien en ganska OK insats  , men inte lika fysiskt krävande som simning, cykling och så lite löpning på det..


Usain Bolt tystnade dom som tvivlat och visade sig vara pånyttfödd. Dock inga världsmästartider men vilket startuppställning! Kommer det hända igen? Vilka löpare..

Överst på tronen igen!



Zlatan fortsätter där han slutade i Milan, att leverera. 1 nytt mål i träningsmatchen mot Barca. Denna gången på straff. Enligt vad det verkar så har han klivet in i laget och spelar som han brukar. Inga nerver, inga konstiga tankar, inte ett uns tvivel på sig själv..En världsspelare.



Det har varit en mycket trevlig helg i Göteborg där undertecknad med familj firade moster genom en båttur på Göta Älv och i Göteborgs skärgård. Fantastiskt trevligt och det var en av dom mest avkopplande upplevelserna denna sommar. 4 timmar på sjön med god mat och dryck och trevligt sällskap. Och framför allt bra väder!


Båten M/S Carl Michael Bellman tog oss runt Hisingen i skön skärgårdsmiljö.


Angående soppan i PL där John Terry riskerar straff efter påstått rasistiskt uttalnde mot Anton Ferdinand i QPR, så har nu FA anmält Manchester Unted´s stjärna Rio Ferdinand, tillika Anton´s bror. Rio ha tydligen skrivit några mindre väl valda ord på sin twitter om Ashley Cole. Cole som "försvarade" John Terry i rättegången som var.. Härligt, skriv först, tänk sen. Som jag  


Första fotbollsträningen efter uppehållet igår kväll. Stelheten har nu trätt in. Ny chans ikväll, då vill det till en rejäl uppvärmning...


Lev väl//Carlsson




Av Stefan Carlsson - 2 augusti 2012 15:51

Jamie Carragher kommer ikväll göra sin 700:e match för Liverpool FC, om han blir uttagen förstås, men det förutsätter jag. Jamie har en gedigen meritlista i "Pool" och är en spelare som ensam har bidragit till många framgångar för klubben. Fans, ledare och övriga medspelare har honom att tacka för oerhört mycket!

Med sina 700 matcher är Carragher den spelare som gjort näst flest matcher för Liverpool genom tiderna, bara Ian Callaghan har gjort fler (857 st).

Men rekordet för flest Europamatcher har han redan. Kvällens match blir Jamie Carraghers 140 Europaframträdande.

nyhetsbild

En spelare med stort hjärta!


Carragher har sin storhetstid bakom sig men här har ni motsatsen:

nyhetsbild

Unge Adam Morgan får många lovord av bl.a Liverpool-legendaren Robbie Fowler. Han sägs vara en suverän målgörare med något alldeles extra. Spännande tycker undertecknad!


//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 2 augusti 2012 10:45

Det må vara småfult, osportsligt, omoraliskt, osjyst etc.etc men faktum är att om det är till min fördel att förlora och att min väg till OS-guldet blir lättare, är det då så fel att vilja förlora? Nu var det två lag i samma match och då kan det naturligtvis bli en väldigt konstig situation. Helt absurd faktiskt. Men jag förstår ju naturligtvis att man vill möta ett lättare motstånd senare i turneringen.

Nu skötte man det hela inte så snyggt, kanske inte är så lätt heller inte badminton, till skillnad från lagsporter som fotboll eller ishockey där det är betydligt lättare att förlora "lite snyggt". Och hur många gånger har det inte hänt i en lagsport att hela laget ser ut som om det hellre hade varit någon annanstans? Minns ni Turin-OS 2006? Sverige mot Slovakien? Vad säger man om det? Ja, onekligen så tror jag att detta kan bli en hetpotatis framöver när en liknande situation uppstår.

Då gäller det att man håller sig till konceptet och inte ändrar bedömningsnivåerna! Tror att vissa lagsporter kan få problem.


Men om tittar på hela grejen så är det helt åt väggarna vänt när det KAN bli en sådan här situation. Det är något som arrangörerna kan sitta och fundera på medan dom avstängda idrottarna får åka hem..


Michael Phelps är absolut inte den där överlägsna simmaren längre men han kunde ändå slå rekord i OS. USA tog guld på 4x200 meter och det var amerikanens 19:e OS-medalj. Ingen annan idrottare har lika många pallplaceringar i olympiska spel. Förra OS i Peking tog han 8 guldmedaljer, sju på världsrekordtid, och slog därmed nytt rekord i antal bärgade guld. Totalt har Phelps tagit 15 guldmedaljer i OS. Han kan vara nöjd..



Helsingborg vann med klara 3-0 på bortaplan mot polska mästarna Slask Wroclaw och man har skaffat sig att bra läge att gå vidare itill play off till Champions league. Dock återstår det ett par hinder..



Niklas Nordgren återvänder till Timrå och det lär dom behöva..Tror dom kommer hamna nere i träsket ändå.



Framgångsrecept för lyckat fiske: ekolod och metspö. Igår var det metspö med vanlig hederlig mask som levererade fisk. Fina insjöabborrar på 3-5hg är helt ok. Varken pimpelspö, bottenmete eller kastspö gav någon större lycka igår och det brukar vanligtvis vara tvärtom. Speciellt under sommaren då fisken tenderar att bli lite slöare.

Ekolodet är något många hoppar i sin fiskeutrustning men faktum är att ett ekolod kan ge många fina fisketurer. I synnerhet sommartid då fisken gärna håller sig lite djupare på kallare vatten. Utan ekolod kan det då nästan vara omöjligt att hitta fisken på 4,5,6 meters djup. Kanske t.o.m djupare. Inte så att att man kan sitta och vänta på att fisken dyker upp på skärmen men man kan hitta dom där härliga "stengrunden" eller bergsknallarna som finns där nere under vattenytan, men som ej kan ses med blotta ögat. Sjöns riktiga djuphål kan också vara svåra att finna utan hjälpmedel. Och i djuphålorna går storabborren sägs det..

Perca Fluviatilis



Höll jag damlandslaget som ett medaljhopp i OS? Jag ber om ursäkt.. Laget beskrivs som ett tekniskt fel. Wupps!

Så här ser det alltså INTE ut i London..



Joe Allen och Liverpool är tydligen redan muntligt överens och det återstår bara att komma överens om summan. Swansea vill ha £15M medan Liverpool vill ge  £12,5M plus en spelare i lån för den kommande säsongen - spelaren sägs vara Jonjo Shelvey. Go for it säger jag!

Daniel Agger och Andy Carroll sägs vara skadade inför dagens match i Europa League mot vitryska FC Gomel. Att Carroll är förlorad känner jag redan är ett faktum men i Aggers fall så hoppas jag verkligen att han är skadad. Hellre skadad nu än på väg till City..


Chelseas backklippa JohnTerry friades nyligen i domstol från de påstådda rasistanklagelserna gentemot Queen Park Rangers försvarare Anton Ferdinand. Men det engelska fotbollförbundet är inte nöjda utan kommer gå vidare med fallet. Klart att det ska vara nolltolerans på rasism och med tanke på vilket straff Louis Suares fick så hoppas jag verkligen att man synar detta in i sömmen! Dock så får det hela inte bli någon häxjakt utan det ska redas ut sedan tar man ev.straff Alltså menar jag att man ska ta tag i det med en gång. Speciellt med tanke på att han blivit friad i domstol så vore det olyckligt om fotbollförbundet drog ut på processen onödigt länge. Kan ju faktiskt vara så att Terry är oskyldig till anklagelserna..

                 

Nu kanske det inte blir något inlägg på ett par dagar. En skön helg i Göteborg väntar där det ska firas och åkas båt!

Ha det bäst och må det regna medaljer över Svedala!


//Lev väl Carlsson


Av Stefan Carlsson - 1 augusti 2012 09:13

Utklassade, utskopade, överkörda. Välj det ordet ni tycker passar bäst men faktum är att Målilla-laget inte hade mycket att säga till om igår. Man var efter från början till slut och det mest talande för kvällen var att Andreas Jonsson fick stopp i sista kurvan i första heatet. 3-3 blev 2-4 och sedan fortsatte det..

Finns egentligen inte så mycket att säga förutom att en förlust är ingen trend men två är början på en.. Nu måste man upp igen och hitta en positiv känsla!




29-årige Clint Dempsey jagas av Liverpool samtidigt som Craig Bellamy är på väg till Oxford..



Sven Göran Eriksson i OS-studion idag på morgonen. Lugn och harmonisk utan en tanke på att pensionera sig. Han har fått oförtjänt mycket skit i media tycker jag. Nu börjar även engelsmännen inse hur bra han var för engelska landslaget. Det har ju inte direkt gått bättre sedan han slutade.

För övrigt anser jag att England är ett av världens mest överskattade fotbollslandslag. Mycket beroende på att ligan är en av dom bästa i världen men om sanningen ska fram så beror det mycket på dom utländska stjärnorna..



En flygrädd stackare (som jag) vill inte höra nyheter som att ett flygplan tillhörande Ryan Air krockade, sabbade ena vingen, men lyfte och körde sin runda ändå. Stabilt!


Efterlängtad seger för blåvitt. Första segern på tio matcher..Grattis!



Therese Alshammar simmar 50 meter fritt på fredag. Positivt!


Blir dock inte så mycket OS på tv för undertecknad idag. Fiske väntar så man får följa det i andra medier.


Lev väl//Carlsson

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards