kungdavidsson

Alla inlägg den 30 augusti 2012

Av Stefan Carlsson - 30 augusti 2012 19:50

För stundom undrar jag hur folk resonerar i sitt lilla huvud.

Min arbetsplats är stor och rymmer många olika sorters människor, ibland är det ett nöje att jobba med mixade personligheter, ibland är det en disaster. Scania är inget unikt i denna bemärkelsen. Det är stort och till stora arbetsplatser dras alla sorter. På gott och ont. Så mycket kan jag väl avslöja att jag är inget fan av personer som gör allt för att slippa undan jobbet och gärna låter andra slita häcken av sig p.g.a deras lathet. Lathet är inte sexigt, det är ett virus..

Detta har egentligen inget direkt att göra med just min arbetsplats, men det är ju där jag träffar på dessa individer. Men dom finns överallt, i olika storlekar. I affären, i fotbollslaget, i hyresföreningen, PÅ JOBBET!


Och hur vet ni att jag inte ses som en lat jävel då? Det vet ni inte, men det finns alltid någon ni kan fråga som jag jobbat med. Mycket kan man säkert anklaga mig för men inte för att vara lat.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nåväl, tillbaka till verkligheten. Har återigen konstaterat att det svåraste för en fiskare måste vara att bestämma sig för vilket/vilka drag man ska köpa när man är i fiskeaffären. Även om jag bestämt vet vad jag ska ha när jag kliver innanför dörren så blir det ändå lång betänketid. Är nog lite som kvinnor och kläder    .


Nu kommer några rader om de båda hockeylagen Skellefteå och AIK där jag spår deras närmaste framtid.

Jag börjar med SAIK som jag rankar som topp tre. Laget ser komplett ut och man har bl.a fått behålla sin "superfemma" från förra året. SAIK har skaffat sig en vana att ligga i toppskiktet av serien och lär göra det i år också. Man har en sedvanlig mix av gammalt och ungt. Bra backar och poängsäkra forwards.

Man har i flera år tagit fram många duktiga juniorer och man fortsätter i år på inslagen linje. Lagets ser spännande ut och kommer kunna hävda sig väl i slutspelet, om inget märkligt inträffar.


- Laget är ganska ungt och det kan ställa till det vid t.ex en dålig start på serien då juniorer ofta inte har samma starka mentala status som lite mer rutinerade. Skadekänslig trupp? Nja, inte speciellt. Det är klart att om keepern Joacim Eriksson går sönder så blir det problem. Markus Svensson håller inte samma klass, utan då blir det till att värva.


+ Som ni verkar får man leta efter svagheter. Skellefteå är helt enkelt tillräckligt bra för att vara ett topplag. Man kommer utmana Färjestad rejält!


Håll ögonen på: det fullkomligt dräller av ungdom. Till att börja med Joacim Erikssom som mycket väl kan bli elitseriens målvakt nummero ett! Petter Granberg 19, tillhör Toronto och Oscar Lindberg 19, tillhör NY Rangers. Bara att hålla ögonen öppna.


AIK lär inte bli ett topplag men jag anser att dom mycket väl kan hamna någonstans i mitten. Deras största tapp inför denna säsong är förlusten av målvakten Viktor Fasth. Det kommer bli kännbart. Viktor gav AIK många poäng i princip på egen hand vid många tillfällen. Hans ersättare Daniel Larsson, förra året HV71, håller inte samma nivå och är dessutom väldigt ojämn. Alexander Hamberg heter back-upen och han lär inte heller kunna ersätta Fasth fullt ut.

Laget i övrigt ser ok ut och kan man bara få ihop laget och fortsätta med kämparglöden man visat dom senaste säsongerna så kan man placera sig i mitten.

AIK har överraskat på många tidigare och det kanske är dags i år igen?


- Som sagt, målvkatsposten är ett jättefrågetecken. Dessutom är förlusten av spelare större än inkomsten, så att säga. Robert Rosén är borta precis som Daniel Bång, Patrik Nemeth och Kent McDonell. Förvärven ser inte lika tunga ut, framför allt känns flera spelare som lite chansvärvningar. När var t.e.x Björn Melin i form senast?


+ Hjärta! AIK har skrällt tidigare och det har man gjort delvis tack vare en fantastisk målvakt men också tack vare en kämparglöd och järnvilja. Lagarbetet har varit stort och det kan man ta med sig in i denna säsong också. "Perra" Johansson är rutinerad och kan säkert vara rätt man för denna uppgift!


Håll ögonen på: till skillnad mot SAIK så kryllar det inte av junisar i truppen. Nyförvärcet Broc Little från Västerås är dock en intressant spelare som hade show i allsvenskan. Återstår att se om han kan lyfta sig till eliserienivå.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Lokal hockey så. IK Oskarshamn vann igår med 4-2 hemma mot ex-allsvenska Borås. Uppgifter tyder på att IK är mnonchalanta och ojämna. Inte tillräckligt ödmjuka för att ta det s.k skitjobbet. Det börjar osa katt nu. Det är inte långt kvar nu och deras försäsong är allt annat än imponerande så här långt. Bara två träningsmatcher kvar för coach Söderström att få ordning på laget.


Liverpool är ute efter Leverkusens Samed Yesil. En 18-årig turk med sinne för målet. Känns som kanonförvärv!

Ännu inget slut på Walcott-affären?.


Real Madrid slog tillbaka! Starkt!


Nu ska det laddas inför helgens fiske.



Aaa just det. Inget att orda om att Helsingborg fick respass mot Celtic men herre gud linjedomaren! Är det århundradets offsidemål? Nä kanske inte men fy vad sjumannamässigt. Löjligt. Dessutom står den store målskytten på "målgårdslinjen" vilket borde gjort det hela till en enkel offsideavblåsning.. Jagbegriperint.



Lev väl//Carlsson

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards