kungdavidsson

Alla inlägg den 22 augusti 2012

Av Stefan Carlsson - 22 augusti 2012 11:19

Japp, det blir sm-guld till småland i höst. Det hamnar i Vetlanda, det är i alla fall mina favoriter inför fortsättningen. Bästa laget helt enkelt. Dackarna då? Efter gårdagens uppvisning (48-41 Valsarna borta) så vill det nu till ett smärre mirakel för att få dackeförarna i guldform. Ack Ack! Eller vad sägs om den här poängfördelningen:

Tai Woffinden 14, Darcy Ward 8, Andreas Jonsson 8, Michael Jepsen Jensen 5, Fredrik Lindgren 5, Victor Palovaara 1, Patryk Dudek 0.. Tai övertygar, men det stannar där.

I kvarten valde Dackarna Västervik. Det borde inte vara inte några problem i vanliga fall men formen är allt annat än bra så det känns långt ifrån självklart. Känns så där just nu!


Alex Song till Barca och Andre Santos stoppad av polisen och riskerar fängelse. Ingen bra sekvens för The Gunners..


Och PSG kan få klara sig utan Zlatan i "toppmötet" mot Bordeaux. Ingen vidare start för parisarna och tränare Carlo Ancelotti. Man gör naturligtvis rätt i som vilar en halvskadad Zlatan, säsongen är lång. Men det är inte helt bra då PSG nog bör börja vinna snart. Annars kommer olyckskorparna kraxa högt och ljudligt över Paris gator..


Snart halva veckan avklarad på arbetet. Kan väl säga att fyra veckor semesterstängt förändrar ingenting..


Elitserien i hockey ja. Inte skitlångt kvar nu och träningsmatcherna är i full gång. NHL-lockouten kommer allt närmare men det verkar inte som om spelarna "over there" är så sugna på att komma hemåt. Man hoppas att den blir kortvarig och snabblöst. Varför är det inte löst nu då undrar jag? Det borde ju också vara en varningssignal till elitserielagen. Kanske inte så taktiskt att plocka in spelare på andras bekostnad sedan en månad senare så åker dom tillbaka. Men vad vet jag? I alla fall så tänker jag gå igenom lagen som det ser ut i dagsläget utan inblandning från NHL o.s.v En lång lockout skulle kunna ändra på utgången av elitserien men det skiter jag i just nu.


Vi börjar från början, d.v.s med toppen och förra årets finallag Brynäs IF och Färjestad BK.

Svenska mästarna Brynäs är dom stora silly season- förlorarna eller vad sägs om spelarförluster som Andreas Dackell, Mattias Ekholm, Johan Larsson, Jakob Silfverberg, Niklas Svedberg, Niclas Andersén? Av tradition så brukar mästarna få det tufft efterkommande säsong och det mycket beroende på att ett mästarlagets spelare blir extra eftertraktade på marknaden. Detta BIF är inte undantaget detta faktum och frågan man kan ställa sig nu är vem som ska leda laget. I mina ögon är den självklare efterträdaren till Jakob Silfverberg hans radarpartner, Calle Järnkrok. Järnkrok tillsammans med backen Lars Jonsson kommer att bli livsviktiga för Brynäs i vinter. Jag undrar dock för mig själv om det kommer att räcka. Förluster som Johan Larsson och Andreas Dackell kommer också att kännas. Larsson fick i mina ögon stå lite i skymundan för 1:a kedjans framfart. I lagbygget Brynäs var Johan Larsson minst lika viktig som firma Järnkrok/Silfverberg. Dackell måhända var skadad och inte så bidragande poängmässigt förra säsongen men Dackell är Dackell, och Dackell har alltid varit viktig för BIF. Truppen känns något tunn och är skadekänslig.

Hade ett snack med in kära fader som är brynäsare, han var även något orolig för målvaktssidan. Det hade nog inte jag varit. Jag tror "Honken" och Robin Rahm kommer att hålla en bra nivå. Kommer Rahm till gammal god form så kan han lyfta målvaktsspelet betydligt. Brynäs blir inget topplag men definitivt slutspelsmässiga, och där kan allt hända. Jag tippar på en mittenplacering.


- Får BIF en dålig start och några skador på det kan det bli en jobbig höst. Bra start är viktig för alla men extra viktig för Brynäs. Brynäs befinner sig nu också i lite annan sits. Man är mästare och man är ett jagat mål. Det är inget man vant sig vid dom senaste åren. Återstår att se om man klarar av att hantera situationen.


+Tränarstaben har gjort det förr. Överraskat! Lyckas man coacha ihop en ny ledande 1:a femma och får man ihop laget lika bra som förra året kan det bära långt. Trots många tunga spelarförluster finns det rutin och kunnande kvar i truppen.


Håll ögonen på: Calle Järnkrok! Klarar han av att axla manteln från Silfverberg?

Emil Molin! Brynäslegendaren Ove Molins son. Kommer han att utvecklas och gå i sin fars fotspår?


Färjestad BK har haft en desto bättre silly season. Truppen ser oerhört tung ut med med ett antal goda nyförvärv. Jag ser inga egentliga svagheter i dagsläget. Visst är det en del oprövade kort i nyförvärven men det känns starkt. Fjolårssäsongen var något upp och ned för värmlänningarna. En bedrövlig inledning vändes till det bättre och man slog ut HV 71 i kvarten. I semi tog det dock stopp mot blivande mästarna. Det lär därmed också finnas en revanschlusta i FBK. Målvaktssidan ser spännande ut och man har även lyft upp lite yngre spelare. Topp 3!


- Mentaliteten! Rasar det i FBK kan det rasa ordentligt. Gillar man inte tränaren så märks det, klart och tydligt. Att leda FBK kan vara det svåraste jobbet i svensk hockey. Fansen drar sig inte för att såga sina ledare, t.o.m innan dom tillträtt. Får FBK en likadan höst igen kommer nya huvuden rulla. Dock brukar man alltid komma tillbaka lagom till slutspelet.

+ Jag tycker det ser ut som ett ganska komplett lag, på pappret. Man har dessutom kvar många av tidigare stöttespelare som t.e.x kapten Rickard Wallin. Hjärta finns i laget och kan nu bara nyförvärven bidra med spetskompetens och poäng så blir FBK att räkna med i vinter.


Håll ögonen på: Max Görtz, 19. En storvuxen forward som fått 2-års kontrakt med A-truppen. Slåss om platserna i FBK. Man har också många nya spännande namn i truppen som t.e.x Chris Lee, Ville Lajunen, Jack Connolly.


Nu är det bra för denna gång, dags att ladda för ännu en varm och härlig kväll i den blå fabriken!


Lev väl//Carlsson






Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards