kungdavidsson

Alla inlägg den 24 augusti 2012

Av Stefan Carlsson - 24 augusti 2012 19:15

Sicken vecka på jobbet! Började mindre bra men utvecklade sig åt rätt håll. Utvecklade och utvecklade förrsten, jag m.f.l tog tag i det snarare. Det kostade energi känner jag.. Nåja, imorgon blir det upp och hoppa, dags att jaga borre igen .

Hoppas på att vädergudarna är med oss!


AIK kom undan med 0-1 på hemmaplan. Inte så farligt men CSKA Moskva på bortaplan känns inte helt skitlätt. Det slutar nog med en hedersam insats, men förlust.


Elitserien nobbar NHL-spelarna. I alla fall dom som vill skriva korttidskontrakt. Jag tycker inte det är helt tokigt. Det finns i slutändan flera nackdelar än fördelar med en lockout överhuvudtaget. Jag kan lika gärna citera Magnys Nyström, hockeyexpressen:

"Är det värt att sätta juniorer och elitseriestjärnor på bänken för att NHL-proffsen ska få spela sig i form till en försenad NHL-premiär?"

"Är det värt för vissa klubbar att ­ riskera hela sin ekonomi för en fest som varar en kort stund?

"Samtliga NHL-spelare - och de flesta hockeyfans - vill inte se någon lockout över­huvudtaget och jag delar den upp­fattningen. En lockout är ett hårt slag mot sporten ishockey"

"Men blir det inget NHL-spel på hela säsongen, då är det givetvis en helt annan sak."

Jag vet, tråkigt att citera men faktum är att jag delar det mesta i hans skriverier angående detta. Men visst kan jag dräggla när jag tänker på ett scenario när alla stjärnor kommer hem. Vilken serie  .



Tänkte fortsätta med lite förhandssnack om elitserien och ikväll synar jag nord och syd, d.v.s Luleå och Rögle.

Luleå vann grundserien förra året men fick en tuff resa i slutspelet och det blev respass redan i kvarten mot AIK som vann med hela 4-1 i matcher. Luleå var då inte riktigt redo för att ta fighten av någon anledning och frågan är om man lärde sig något av det? Det tror jag man gjorde och Luleå kan bli att räkna med i vinter. Man har visserligen tappat några viktiga kuggar men nyförvärven ser spännande ut. Anton Hedman, Linus Klasen, Kim Hirschovits, Pavel Skrbek, Fredrik Svensson, Karl Fabricius är exempelpå  bra spelare som jag tycker passar in i Luleås lagbygge. För lagbygge är precis var det är.

Man har också två bra målvakter i Johan Gustafsson och David Rautio. De var elitseriens bästa målvaktspar förra året, statistiskt. Visserligen darrade båda i sluspelet men dom har å andra sidan blivit en erfarenhet rikare. Johan Gustafsson är dessutom draftad av Minnesota och kan mycket väl höja sig ytterligare i vinter. Jag hyllar också tränaren Jonas Rönnqvist som gjorde ett gediget arbete förra året. Visst misslyckades man i slutspelet men dom erfarenheterna tar Jonas med sig in i nästa säsong och gör om det hela lite bättre. Laget ser bra ut med dom flesta ingredienserna i truppen. Poängkungen hette förra året Niklas Olausson och det kan han mycket väl heta denna säsong också. Jag tippar på en topp 3 placering!


- Risk för baksmälla finns. Luleå har inte haft för vana att hålla sig i toppen och bära någon form av favoritskap. Det kan belasta laget negativt. Risk för skador finns alltid eller att målvakterna klappar igenom, men dom riskerna känns avlägsna just nu. Det gäller också att man lyckas spela ihop en ledande förstafemma, man har trots allt haft en ganska stor spelaromsättning.


+ Just misslyckandet förra året kan ge laget och tränarstaben den erfarenheten man behöver för att gå hela vägen. Ibland lär man sig väldigt mycket när det går mindre bra. Man har dessutom en bra och bred trupp som ser mycket homogen ut på pappret.


Håll ögonen på: draftade Johan Gustafsson är en målvakt för framtiden som mycket väl kan få sitt stora genombrott i vinter.

Det händer alltid mycket kring bröderna Abbott. Både på isen och i tidningsupplagorna..


Sedan har vi skånes bidrag i elitserien 2012/2013, nämligen Rögle. Rögle lyckades kvala sig upp förra året efter par imponerande matcher där man bl.a bortaslog Djurgåren och fullkomligt krossade Oskarshamn på hemmaplan i slutomgången. Man har värvat friskt och man har införskaffat sig ett av eliseriens absolut tungsta målvaktspar, Martin Gerber och Jonas Fransson. Gerber "snodde" man från förra årets nykomling Växjö tillsammans med Mike Iggulden. Just Mike Iggulden kommer bli en av Rögles absoluta nyckelspelare då det är en poängmakare av god elitserieklass. En av förklaringarna till Växjös resultat förra året. Tillsamman med exempelvis Mathias Tjärnqvist, Martin Strbak, Fredrik Warg och Lasse Kukkonen ser nyförvärven spännande ut även om en del är okända för undertecknad.

Nykomlingar brukar ha en god energi i laget, åtminstone fram till jul då det oftast kulminerar. Jag tror att Rögle blir riktigt jobbiga att möta i vinter så länge man orkar hålla ihop laget. Det finns kvalité i truppen och en hel del erfarenhet. Om allt går i lås är jag av den uppfattningen att Rögle kan vara med och slåss om dom sista slustspelsplatserna!

Tippar således skåningarna på den nedre halvan men med möjlighet att lira slutspel kommande vår.


- Nykomling är alltid en nykomling och truppen är naturligtvis skadekänslig. Det är skillnad på tempo och när serielunken slår in gäller det att lägstanivån är tillräckligt hög, även på dom som spelade allsvensk hockey förra året. Det finns poänggörare, typ Mike Iggulden, men det gäller att dom presterar för det finns kanske inte så många som kan backa upp om det skiter sig. Backuppsättningen ser även en smula ung ut.


+ Truppen ser ändå bra ut med två riktigt vassa målvakter som kan stänga butiken och kasta nyckeln i sjön. Ingen kommer få gratispoäng mot detta Rögle i vinter, den saken är säker. Och som sagt, nykomlingar har mycket energi i laget och det kan bära långt!


Håll ögonen på: självklart Mike Iggulden. Sevärd spelare som dessutom levererar mycket poäng.

Det kryllar av ungdom i laget. Hampus Lindholm 18, Jesper Jensen 20, Rasmus Bengtsson 18, Victor Panelin Borg 21, Jakob Lilja 18, Ted Brithén 21, Daniel Sylwander 19 . Någon eller några lär väl slå igenom i vinter!


Nu längtar jag efter deg (pizza).

Ha en trevlig fredagkväll kära läsare och vänner!


Lev väl// Carlsson



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards