kungdavidsson

Alla inlägg den 2 augusti 2012

Av Stefan Carlsson - 2 augusti 2012 15:51

Jamie Carragher kommer ikväll göra sin 700:e match för Liverpool FC, om han blir uttagen förstås, men det förutsätter jag. Jamie har en gedigen meritlista i "Pool" och är en spelare som ensam har bidragit till många framgångar för klubben. Fans, ledare och övriga medspelare har honom att tacka för oerhört mycket!

Med sina 700 matcher är Carragher den spelare som gjort näst flest matcher för Liverpool genom tiderna, bara Ian Callaghan har gjort fler (857 st).

Men rekordet för flest Europamatcher har han redan. Kvällens match blir Jamie Carraghers 140 Europaframträdande.

nyhetsbild

En spelare med stort hjärta!


Carragher har sin storhetstid bakom sig men här har ni motsatsen:

nyhetsbild

Unge Adam Morgan får många lovord av bl.a Liverpool-legendaren Robbie Fowler. Han sägs vara en suverän målgörare med något alldeles extra. Spännande tycker undertecknad!


//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 2 augusti 2012 10:45

Det må vara småfult, osportsligt, omoraliskt, osjyst etc.etc men faktum är att om det är till min fördel att förlora och att min väg till OS-guldet blir lättare, är det då så fel att vilja förlora? Nu var det två lag i samma match och då kan det naturligtvis bli en väldigt konstig situation. Helt absurd faktiskt. Men jag förstår ju naturligtvis att man vill möta ett lättare motstånd senare i turneringen.

Nu skötte man det hela inte så snyggt, kanske inte är så lätt heller inte badminton, till skillnad från lagsporter som fotboll eller ishockey där det är betydligt lättare att förlora "lite snyggt". Och hur många gånger har det inte hänt i en lagsport att hela laget ser ut som om det hellre hade varit någon annanstans? Minns ni Turin-OS 2006? Sverige mot Slovakien? Vad säger man om det? Ja, onekligen så tror jag att detta kan bli en hetpotatis framöver när en liknande situation uppstår.

Då gäller det att man håller sig till konceptet och inte ändrar bedömningsnivåerna! Tror att vissa lagsporter kan få problem.


Men om tittar på hela grejen så är det helt åt väggarna vänt när det KAN bli en sådan här situation. Det är något som arrangörerna kan sitta och fundera på medan dom avstängda idrottarna får åka hem..


Michael Phelps är absolut inte den där överlägsna simmaren längre men han kunde ändå slå rekord i OS. USA tog guld på 4x200 meter och det var amerikanens 19:e OS-medalj. Ingen annan idrottare har lika många pallplaceringar i olympiska spel. Förra OS i Peking tog han 8 guldmedaljer, sju på världsrekordtid, och slog därmed nytt rekord i antal bärgade guld. Totalt har Phelps tagit 15 guldmedaljer i OS. Han kan vara nöjd..



Helsingborg vann med klara 3-0 på bortaplan mot polska mästarna Slask Wroclaw och man har skaffat sig att bra läge att gå vidare itill play off till Champions league. Dock återstår det ett par hinder..



Niklas Nordgren återvänder till Timrå och det lär dom behöva..Tror dom kommer hamna nere i träsket ändå.



Framgångsrecept för lyckat fiske: ekolod och metspö. Igår var det metspö med vanlig hederlig mask som levererade fisk. Fina insjöabborrar på 3-5hg är helt ok. Varken pimpelspö, bottenmete eller kastspö gav någon större lycka igår och det brukar vanligtvis vara tvärtom. Speciellt under sommaren då fisken tenderar att bli lite slöare.

Ekolodet är något många hoppar i sin fiskeutrustning men faktum är att ett ekolod kan ge många fina fisketurer. I synnerhet sommartid då fisken gärna håller sig lite djupare på kallare vatten. Utan ekolod kan det då nästan vara omöjligt att hitta fisken på 4,5,6 meters djup. Kanske t.o.m djupare. Inte så att att man kan sitta och vänta på att fisken dyker upp på skärmen men man kan hitta dom där härliga "stengrunden" eller bergsknallarna som finns där nere under vattenytan, men som ej kan ses med blotta ögat. Sjöns riktiga djuphål kan också vara svåra att finna utan hjälpmedel. Och i djuphålorna går storabborren sägs det..

Perca Fluviatilis



Höll jag damlandslaget som ett medaljhopp i OS? Jag ber om ursäkt.. Laget beskrivs som ett tekniskt fel. Wupps!

Så här ser det alltså INTE ut i London..



Joe Allen och Liverpool är tydligen redan muntligt överens och det återstår bara att komma överens om summan. Swansea vill ha £15M medan Liverpool vill ge  £12,5M plus en spelare i lån för den kommande säsongen - spelaren sägs vara Jonjo Shelvey. Go for it säger jag!

Daniel Agger och Andy Carroll sägs vara skadade inför dagens match i Europa League mot vitryska FC Gomel. Att Carroll är förlorad känner jag redan är ett faktum men i Aggers fall så hoppas jag verkligen att han är skadad. Hellre skadad nu än på väg till City..


Chelseas backklippa JohnTerry friades nyligen i domstol från de påstådda rasistanklagelserna gentemot Queen Park Rangers försvarare Anton Ferdinand. Men det engelska fotbollförbundet är inte nöjda utan kommer gå vidare med fallet. Klart att det ska vara nolltolerans på rasism och med tanke på vilket straff Louis Suares fick så hoppas jag verkligen att man synar detta in i sömmen! Dock så får det hela inte bli någon häxjakt utan det ska redas ut sedan tar man ev.straff Alltså menar jag att man ska ta tag i det med en gång. Speciellt med tanke på att han blivit friad i domstol så vore det olyckligt om fotbollförbundet drog ut på processen onödigt länge. Kan ju faktiskt vara så att Terry är oskyldig till anklagelserna..

                 

Nu kanske det inte blir något inlägg på ett par dagar. En skön helg i Göteborg väntar där det ska firas och åkas båt!

Ha det bäst och må det regna medaljer över Svedala!


//Lev väl Carlsson


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards