kungdavidsson

Direktlänk till inlägg 15 april 2013

Vilken helg det blev, som väntat!

Av Stefan Carlsson - 15 april 2013 13:13

Kan börja med att konstatera att jättearenan i Malmö förtjänar ett lag högre upp än i hockeyallsvenskan. Med en publikkapacitet på 13 000 är den större och mäktigare än de flesta andra arenorna i ES. Det skapas dessutom en ljudkuliss som är utöver det vanliga och publiken har nära till planen, mat, toaletter, barer och även rökrutor om man så önskar. Kalasfest med andra ord  .


Men vilken lördag det blev för Arielgänget! Bussen började rullade redan vid halv sju på morgonen och den stannnade inte förrän efter tio på kvällen. Där i mellan upplevde vi två sm- finaler och över 8 timmars bussresande med nästan oupphörliga skratt och festande. Endast de sista 30 minutrarna blev lite lugnare då energin till slut försvann lite. Eller var det en vilostund för att orka med en runda på stan? Hur som helst var det dag att minnas länge och väl. Hoppas verkligen att det blir något återkommande!


Själva matcherna höll hög klass och underhållningen var nog så bra man kan begära! 7000 i publiken under damfinalen och till herrarnas kamp hade åskådarantalet vuxit till över 10 000. Vid det laget hade hela saken förvandlats till en folkfest!

Och numera kan Rönnby och IBK Falun titulera sig svenska mästare i innebandy. Allt bevittnat och frammanats av en tapper skara från IF Ariel (och några utsocknes).




Våren verkar ha slagit rot nu! Äntligen för fan! Nu hoppads jag det går fortare än fortast till den riktiga värmen. Solen värmer men vindarna är fortfarande kyliga. Vädret var ändå vårlikt under söndagen och vad passar då bättre än ett dop. Mycket trevligt! Men vilka kontraster! Från stora arenor i Malmö till Kristdala kyrka och dopkalas i Bråbo..


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De lokala fotbollserierna börjar dra igång nu också. Division två fotbollen med favorittippade Oskarshamn AIK är ett exempel. AIK inledde säsongen på bästa sätt med en seger hemma mot Sölvesborg. Ska bli spännande att se vad AIK kan åstakomma i år. Man har tappat de tre bästa från förra året, enligt mig, och det ställer naturligtvis högre krav på de andra i år. Framför allt får man hoppas att nyförvärven kan kliva fram och ta AIK mot en serieseger. För det är dit man siktar!


SM- hockeyn har bjudit på två raka segrar för SAIK. Och jag har inte sett en enda sekund. Och det kanske jag inte kommer göra heller. Jobbar ju kväll denna vecka och det ser ut som SAIK mer eller mindre kommer köra över Luleå. Första matchen avgjordes dock efter en mindre stabil domarinsats, sägs det. Såg inget av det som sagt, men alla tecken tyder på att den matchen gick domarna. Men samtidigt hyllas SAIK och jag tror inte de behöver domarens hjälp för att ta detta efterlängtade sm guld!


Spekulationerna om Zlatans var eller icke vara i PSG tar nu fart igen. Hetaste ryktet är Juventus. Det lär bli anledning att ta upp det igen! PSG vann för övrigt i helgen och leder nu med nio poäng. Det tappar man inte. Tror inte det är den sportsliga delen som är orsaken till alla zlatanspekulationer. Snarare är det den privata delen där Zlatan inte får vara i fred. Parisarna verkar inte vara vana att ha en världstjärna gående på gatorna i Paris. Zlatan ville ha lugn och ro för familjen oh har nu fått det precis tvärtom.. Det talar oerhört mycket för att han inte stannar kvar. Samtidigt går ryktet om Rooney till PSG. Vilket anfallspar! Men som sagt, det är rykten på högsta nivå..


Samtigit fortsätter strulet i PSG:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/frankrike/article16603278.ab

Tufft läge, ingen eller väldigt få verkar acceptera konkurrenssituationen.


Liverpool ångar på och verkar ha tappat all energi. Tur man inte kan rasa ner till stercken i alla fall.

En stor överraskning är ändå att Arsenal tagit sig hela vägen till en tredjeplats..


Nu hinner jag ej skriva mera! Buken kurrar och jobbet väntar!


Lev väl//Carlsson



PS!

Mannen för dagen i lördags var inte Dalens Milan Tomasik. Eller rättare sagt, lördagen den 13 april 2013 vill nog helst Milan Tomasik glömma. Visst gjorde han en bra finalmatch men hans Dalen föll som sagt och efter matchen fick han beskedet att två av hans närstående omkommit i en bilolycka. På väg till finalmatchen i Sverige från Tjeckien.... Konstaterar kallt att vissa dagar är bättre än andra..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Carlsson - 23 april 2013 21:39

Nej nu skojade jag. Mitt lag är Liverpool (ni vet, det laget med e livs levande vampyr). Men i CL hoppas jag Bayern München vinner hela allt. Det är deras tur nu! Och efter halva första halvleken i semifinal 1 leder de också över Barca med 1-0. Det s...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 20:50

undertecknad som guide ledde oss till havet och fiskevatten norr om Oskarshamn. Vädret var på våran sida, återigen. Solen strålade och på morgonen var det även vindstilla. Det skulle dock ändra på sig och fram på dagen var det allt annat än lugnt. Ja...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 17:45

Förutom att det är givet att hålla på dem, så har de ett gemensamt problem. De har båda problem med en av lagets största stjärna. Darcy Ward är glad i hågen när promillen stiger och Louis "Hannibal Lector" Suarez gillar dels att tugga på andra männis...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 23:22

Tycker ett par stalltips kan vara på sin plats. Och då syftar jag på träning, rent generellt. Ni som inte är intresserade kan ju hoppa över detta inlägg  . Och vad åsyftar jag då när jag skriver träning. Beror helt på utgångsläget. En s.k. soffligg...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 21:14

speedway behöver är att förknippas med alkohol och struliga ungdomar. Enligt olika obekräftade uppgifter från undertecknad verkar det som om Dackarnas egna partyguru, Darcy Ward, återigen skitit i det blå skåpet. Denna gång tillsammans med speedwayvä...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards