kungdavidsson

Alla inlägg den 31 juli 2012

Av Stefan Carlsson - 31 juli 2012 17:51

Sara Algotsson på hästen Wega tog Sveriges första medalj och det blev ett silver. Men det var oerhört nära guldet, endast en rivning i sista hindret var skillnaden denna gång. Sara Algotsson är född i Kristvalla församling (Nybro kommun) och är lillasyster till Linda Algotsson. Mera viktigt vetande är att jag mött Kristvalla i fotboll en gång, och dom var sketdåliga..  

Silverhopp!



Damerna fick 2-2 mot Kanada idag, och det ska dom vara nöjda med. Tycker inte att spelet stämmer och man har hittills haft i det närmaste 100% utdelning på chanserna. Mot Japan var man utspelade i delar av matchen men klarade oavgjort och idag var man stundtals illa ute, men man hade flytet att göra 2 mål på 3 chanser. Vill till bättring om Sverige ska gå långt i turneringen..


Storbritannien hade visst inget vidare herrlandslag i handboll..


En styv timme kvar:




Lagen i afton:


Elit Vetlanda

1. Leon Madsen
2. Martin Vaculik
3. Emil Sajfutdinow
4. Janusz Kolodziej
5. Jason Crump
6. Jacob Thorssell
7. Henric Lindqvisten


Dackarna

1. Andreas Jonsson

2. Tai Woffinden

3. Darcy Ward

4. Michael Jepsen Jensen

5. Fredrik  Lindgren

6. Victor Palovaara

7. Linus Eklöf


Noterbart är att Jason Crump bröt nyckelbenet för ett par veckor sedan men verkar klara smärtan. Tai Woffinden gör debut i Dackarna och petar undan Jonas Davidsson som floppat hittills. Något som underteckand m.fl hoppats på. Helt rätt beslut i dagsläget! Får hoppas att Tai kan hitta tillbaka till "gammal" god form då fjolåret var tufft för 22-åringen.

Dackarna har 47-43 från mötet tidigare i år.


Nu blir det fläskfilé och sedan en tripp till hembygden


Lev väl//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 31 juli 2012 13:05

Manchester City har lagt två bud på Liverpool´s Daniel Agger. Båda buden har nobbats och jag hoppas att man förkastar det tredje också! Säljer man Agger, i synnerhet till City eller något annat topplag i PL så kommer jag bli tvungen att bryta ihop någon minut eller två.. Han har varit en av dom bästa ett tag nu och är enligt mig den viktigaste vi har i ett eventuellt nybygge av LFC. Det får icke ske och något som kan vara lugnande är att Agger är sugen på att stanna och att Liverpool vill behålla honom... DÅ SÅ!!


Lassi Karonen mosade motståndet i kvarten och det såg minst sagt imponerande ut! Där finns det möjligheter..


Solen försvann  


Det är inte varje dag man följer hästhoppning..


Nytt bomblarm i Oslo. Måtte det vara falsklarm eller har en ny dåre planerat sin entré? Hemska tanke..



En avstickare till hockeyn..

Karl Fabricius tillbaka i Luleå. Det som enskild händelse gör inte LHF till guldkandidat men man har en bra stomme och bra tränare plus att man kanske lärde sig något av förra säsongens plötsliga slut. Man kom inte rätt in i sluspelet, minst sagt, men kan man använda den erfarenheten till kommande säsong så kanske man kan ta nästa kliv.


Kristofer Ottosson gjorde naturligtvis det enda rätta och kom överens med DIF hockey. Att tacka nej till en fortsättning efter att fansen skrapat ihop nära en halv miljon kronor hade varit mer än korkat. Frågan är om han hade kunnat visa sig i Stockholm över huvudtaget.. Bra för Djurgården som ska tillbaka till eliten.


Fabian Brunnström till Frölunda. Vad innebär det? Just nu ingenting. Frölunda är i mina ögon ett hyfsat misslyckat lagbygge tills motsatsen är bevisad. Varför? Enkelt penkelt! Frölundas resultat dom senaste åren är på tok för dåliga om man kollar på laguppställningarna..

Bra lag=framgång? Alltså nej, det ska spelas om det också. Frölunda behöver ta ett par kliv för att kalla sig topplag.

Kommer mera inlägg om vinterns hockey framöver!


Lev väl//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 31 juli 2012 10:23

Skön dagstripp till Söderköping igår med målsättning att äta stora mängder glass. Smultronstället heter det stället jag tycker alla glassälskare ska besöka innan säsongen tar slut i september. Tyvärr missbedömde jag köerna lite så jag gjorde ett felval och det kostade oss ett besök på själva restaurangen. Nu blev vi inte utan glass direkt eller vad sägs om den här hinken?

 


Och om man tycker det är onyttigt så kan man alltid ta en vandring uppe i bergen eller en promenad utmed Göta Kanal så har man gjort sig av med den energin..




Andy Carroll sägs nu vara på väg till West Ham på lån, till att börja med. Men enligt han själv kommer han bara acceptera ett bud om det kommer från Newcastle.. Nye tränaren Brendan Rodgers vill i alla fall satsa på andra spelare och det talar ju för att Carroll har gjort sin sista insats i Liverpool. Då blir det alltså inte som jag och många andra vill och jag undrar vilka dom andra spelarna är han ska satsa på? Givetvis Suares och Fabio Borini men det räcker ju inte på långa vägar. Nu verkar det dessutom som om Alberto Aquilani är på väg till Fiorentina. Ok, inga världsspelare som försvinner men hittills är det minus på kontot för LFC under Silly Season och med tanke på hur förra säsongen såg ut så hoppas jag innerligt att man har en plan. Har ju förstått att dom nya ägarna vill bygga långsiktigt utan att köpa in en massa fixstjärnor som är bra två säsonger, utan man vill satsa på yngre lovande spelare och på spelare som passar in i klubben. DET är ju jättebra, den röda tråden har fösvunnit på ur den forna storklubben på senare år och det har värvats till höger och vänster utan tanke.

Så att dom tänker sig för är suveränt och att Rodgers får vara med och bestämma är det allra bästa. Då får han det laget han vill ha.

Men som sagt, jag hoppas verkligen att dom hittar några flera lirare att satsa på, säsongen är nämligen inte skitlångt bort. 18 augusti West Bromwich borta...

Hästsvansen på väg bort..


Ikväll är det chans för Dackaran till upprättelse. Dock väntar tuffast möjligast motstånd i Vetlanda på bortabana. Jason Crump beräknas också vara med i startuppställningen för Vetlanda som då saknar Thomas H Jonasson.

Inga nya skador rapporterade i Dackarna som har en del att leva upp till i afton. Jag tror att förra smällen mot Vargarna fick laget och coacherna att vakna till. Och ikväll har man verkligen chansen att ta sig tillbaka upp på banan ordentligt. Jag hoppas på det bästa!


Solen kom plötsligt tillbaka!  



Fullspäckat OS-schema idag. Återstår att se hur mycket man kommer kika på. Solen lockar också..

Fotbollsdamerna möter Kanada och där räknar jag med 3 poäng för ett formstigande Sverige. Det räcker dock med en pinne för att nå kvartsfinal.

I hästhoppning finns chansen att Svedala ska ta sin första medalj och även i skytte finns goda möjligheter. Handbollsherrarna håller jag knappast som medaljkandidater men att dom slår Storbritannien idag, det är jag ganska säker på. Annars kan dom packa sina väskor och åka hem.

Boxning vid tolv inatt för den som är vaken och sugen på lite OS...


Nu ska jag ta tag i dagens sysslor!


Lev väl//Carlsson



Sarah Sjöström..

...ej en formtopp i OS

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards