kungdavidsson

Alla inlägg den 17 juli 2012

Av Stefan Carlsson - 17 juli 2012 21:31

Utan tvekan inledde jag semstern på finaste sätt. Då tänker jag inte på vädret för det håller bara en äkta svensk skitsommarklass än så länge. Nej jag tänker på mina aktiviteter denna måndag. Fiske, grill och en lektion i kortspel är så bra en måndag kan önskas vara.

Och nu börjar varvtalet gå ner efter många månaders arbete utan längre uppehåll. Schemat denna sommar lär innehålla mycket fiske och ett allmänt tillstånd att bara vara. Vill påstå att det är lite av en konst att verkligen kunna koppla av mitt uppe i all stress som vardagen innehåller. Lite beroende på hur man är som person naturligtvis, en del kan ju t.ex konsten att aldrig gå upp i varv..Den lyckan står mig bi.


På fredag är det Kristdala marknad med tillhörande marknadsfest (allmänt känt som kristdalas nationaldag). Själva marknaden är undertecknad inte helt förtjust i och jag nöjer mig nog med att bistå som parkeringsvakt. Däremot ser jag fram emot fredagkvällens partaj där jag hoppas på en repris från förra året. Mycket rolig kväll/dag/tidigmorgon.. Enda smolket i bägaren var felberäkningen man gjort på drickat på festplatsen men det är sådant man löser i ett samhälle som Kristdala.. Jag tror på en fantastisk kväll,igen!  



Det är bara att vara ärlig, kan ungefär lika mycket om franska ligan som om allsvensk damfotboll. Men eftersom TV4 har rättigheterna för ligue 1 dom kommande 2 åren så lär jag bättra på kunskapsbanken. Vet i alla fall att Paris Saint-Germain är ett topplag och med dom senaste dagarnas nyförvärv kommer dom också förbli ett topplag. PSG har numera ett mycket bra lag som består av några världsstjärnor, några rutinerade samt ett antal lovande och mindre lovande ungdomar.

Nu är det förstås så här att det ser bra ut på pappret, men det går som bekant inte alltid hand i hand med verkligheten. Det kan hända mycket innan ligan drar igång och under tiden den pågår så jag väntar med hyllningarna till detta lagbygge.

Allt jag kan säga är det ser oerhört spännande ut! Ett av dom större projekten inom sporten överhuvudtaget just nu. Och mitt i smeten står en svensk vid namn Zlatan Ibrahimovic...


På frågan om Zlatan är nöjd? Nja inte rakt igenom skulle jag tro. Han kom till Milan med förhoppningen att vinna titlar och det sades även att han kunde tänkas sluta karriären där. Men finansiella problem ändrade detta faktum och Milan var tvungna att sälja "Ibra" tillsammans med bl.a Thiago Silva för att spara pengar. Så helt nöjd är han nog inte.


Men varför franska ligan? Den rankas som 6:e ligan i europa om jag förstått saken rätt, och det låter rimligt i mina öron. Så att det är ett nedköp rent fotbollsmässigt råder det inga tvivel om! Men däremot minskar inte chanserna att vinna titlar, snarare tvärtom. PSG blir av naturliga orsaker skyhöga ligafavoriter och får man bygga vidare på laget så kan det bli ett lag som kan slåss om cup-titlar ute i europa. T.o.m CL-titeln kan hamna inom räckvidd för klubben. Inte i år, men om 2 år, eller 3 år så kanske detta projekt vuxit sig så starkt att kan utmana dom allra bästa.

Ställ det i jämförelse med vad som håller på att hända Milan så förstår man att chanserna inte minskat på lång sikt.

Kolla bara listan på Milans spelartapp:

Flavio Roma

Alessandro Nesta

Thiago Silva

Gianluca Zambrotta

Gennaro Gattuso

Clarence Seedorf

Mark van Bommel

Filippo Inzaghi

Zlatan Ibrahimovic


Det kan ju knappast någon i milanlägret vara nöjd med! Visserligen är det ett gäng äldre lirare som lämnat och Milan kan även dom bygga ett nytt lag. Men utan pengar tar det tid och Zlatan kan inte vänta såååå länge..

Lär få anledning att återkomma i ämnet!


En fördel med detta halvdassiga väder är att man får saker gjort inne i lägenheten. En nackdel är att man blir blöt om man går ut och det klarar visst inte min 30- åriga kropp av längre. Visserligen håller dyngförkylningen på att släppa men herre min tid vad tråkigt det är att vara sjuk på sommarhalvåret. Något tråkigare än vanligt...


Dackarna krossade lokalrivalen Västervik med hela 55-35 på bortabanan. Enligt uppgift fick dackeförarna svagt motstånd i afton. Andreas Jonsson och comebackande Darcy Ward visade bäst klass tillsammans med junioren Linus Eklöf som verkar ta för sig . Nya poäng ikväll för Linus (5+2) och om man nu slipper skador i dackelägret så vill det mycket till för att dom inte ska hamna i en sm-final i höst.. 


Ha en fortsatt trevlig kväll!


Lev väl//Carlsson




                             

                          

        SANT

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards