kungdavidsson

Alla inlägg den 21 juli 2012

Av Stefan Carlsson - 21 juli 2012 18:19

Oskarshamns AIK har imponerat på mig under våren då man visat hög arbetsmoral och där spelarna underkastat sig laget. Man började i raketfart med idel vinster för att sedan stagnera en aning och tappa lite poäng. Men man reste sig och hittade tillbaka till en bra nivå innan uppehållet kom. Trots ett stort tapp i Valentino Pidré så fortsatte man visa en härlig offensiv fotboll.

Framför allt är det kämparandan och viljan som är deras styrka i mina ögon och då är det aldrig bra med tjafs eller andra liknande incidenter. Nu riskerar lagets poängkung att få börja höstsäsongen på läktaren. Peiman Eliassi hamnade i händelsernas centrum under en match i Hyundai Cup då han enligt egen utsago sagt några väl vald till en lagkamrat. (OT försökte sälja några extra lösbilagor då man beskrev det som ett bråk i rubriken). I alla fall så fick han rött kort och  riskerar därmed ett antal matchers avstängning. Och tidigare har alltså Valentino Pidré lämnat klubben mitt under pågående säsong och anledningen enligt tidningen stämde absolut inte överens med ryktet..

Nu vet jag givetvis, självklart, förstås, hur man ska förhålla sig till rykten men det kommer sällan någon rök utan eld.


Nu är det inte så att jag sitter här och hänger ut diverse spelare. Först det första sägs det att allt ska vara utrett (i tidningen iaf) och då får det vara det tills motsatsen är bevisad. För det andra så ter sig laget Oskarshamn AIK utåt sätt starkt sammansvettsat. Med tanke på att dom flesta kommer från Oskarshamn så är förhoppningarna att så ska vara fallet också. Det ökar chanserna till att sådana här händelser svetsar samman laget istället för att splittra det.

För det tredje är nämde Eliassi ung och full av vilja att komma framåt och det kan naturligtvis ta fram sidor som inte är dom bästa på planen. Jag tror dock att han har en tränare i Ola Petersson som kan hantera både Eliassis temperament och resten av laget, har nämligen ingen anledning att tro något annat efter vårsäsongen..


Om vi lägger dom tråkigheterna åt sidan så kan vi konstatera att snabba och tekniska Peiman Eliassi har ögonen på sig av bl.a Åtvidaberg. Nu hoppas jag personligen att han stannar i AIK några säsonger och utvecklas, både på och utanför planen. Han är sevärd och ibland ensam anledningen till att det är värt entrépengen.

AIK har för övrigt gjort klart med en riktig målspruta från Kalmar. Fredrick Rosqvist har öst in mål för Kalmar FF i tipselit men nu väljer att ta klivet norrut till Oskarshamn. Mycket intressant nyförvärv inför hösten.



På tal om fotboll, vad i hel..e håller IFK Göteborg på med? Förnedring i allsvenskan..Skämmes!

Och Brendan Rodgers första nyförvärv till mitt Liverpool FCblev 21-årige Fabio Borini som lämnar AS Roma. Jag vet, en gammal nyhet.. Vågar man hoppas på en utveckling istället för nedveckling?


Blir det jubel i liverpooldressen?



Gårdagens tillställning på Eksogsvallen blev mycket lyckat. Men återigen så tycker jag allt att det är förfesten som är roligast, även om dessa "utefester" är divisioner roligare än trånga discotek..

Kristdala marknad och marknadsfest lockar folk från flera och långa håll. Och det är väl värt ett besök för "utsocknes" folk också  . Mycket folk, öltält, och bra musik för både unga och äldre. Missade ni igår så kommer det en ny chans nästa år  !


På tal om Kristdala så kan jag rekomendera folk i trakten med fotbollsintresse att gå in och läsa

 det pågående "bloggkriget" mellan två andra bloggkollegor. Underhållande.

www.ifariel.net eller http://tunasödra.com/SmesHorna/. Glöm inte det stora saltkaret när ni läser bara 




Ja jag vet att en idiot har gått löst i Colorado. Men det finns så många andra som skriver bättre om det så jag hoppar över det idag. Jag skulle förmodligen bli både osaklig och osmaklig i texten. Det tragiska är dock att jag inte ens lyfte på ögonlocken när jag läste rubriken. Man är så van.. Sjukt och skrämmande! Sorgliga själar..




Nu tar jag min egna själ och går ner i förrådet och gör i ordning bottenmetet istället. Jag vill behålla min sinnesfrid  i alla fall.


Lev väl//Carlsson


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards