kungdavidsson

Alla inlägg den 24 juli 2012

Av Stefan Carlsson - 24 juli 2012 14:12

Känsliga läsare varnas, helt ärligt. Magstarkt även för undertecknad som enligt egen utsago inte anses vara kvackelmage..(undantaget larver och iglar).

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15160521.ab

Sjukt dålig hantering..

Det händer saker i Ryssland som bara kan hända där. Ryssland "stödjer" länder som ingen annan gör. Något överdrivet kanske men det finns en hel del sanning i det. Om inte ni håller med så kan jag påminna efter hand..




Nu något trevligare som semester, sol och speedwaykväll .

Kvällens match mellan Dackarna och Vargarna skall ses på plats av moi i sällskap med min bättre hälft och min polare med dotter. Bra förutsättningar för en riktigt trevlig afton på ovalen! Det var alldeles för länge sedan, mest p.g.a kvällsarbete på jobbet.

Motståndarna från Norrköping kommer till start med bl.a allas våran kelgris (eller inte) Nicki Pedersen, forne dackehjälten Peter "PK" Karlsson och Scott Nicholls. Ingen laguppställning som skrämmer en dackefan då hemmalaget kommer till start med det, just nu, bästa laget (saknar Patryk Dudek p.g.a skada).

Ser dock fram emot fighterna mellan GP- förarna. "AJ AJ" och Nicki har en tendens att köra tufft på banan t.ex

Men ikväll vinner Dackarna, allt annat är underkänt minus i betyg. Jag tror på en kross, 52-38 till hemmalaget.


Laguppställningar:

Dackarna
1. Andreas Jonsson
2. Jonas Davidsson
3. Darcy Ward
4. Michael Jepsen Jensen
5. Fredrik Lindgren
6. Linus Eklöf
7. Victor Palovaara


Vargarna
1. Peter Karlsson
2. Scott Nicholls
3. Nicki Pedersen
4. Peter Kildemand
5. Bjarne Pedersen
6. Kim Nilsson
7. Anders Mellgren

Hämtat från http://www.aktuellspeedway.se/




Får ta tillbaka lite av det jag skrev i förra inlägget. Visst har värmen anlänt men blåsten är fortfarande ett avgörande moment i dagsplaneringen. Idag verkar det äntligen ha lugnat ner sig lite. I måndags och igår var det direkt obehagligt at t.e.x sitta på sjön. I lä var det hur skönt som helst men det var få platser som var just skyddade från den hårda vinden. Riktigt surt och det börjar bli påfrestande att inte kunna vara ute på sjön när man har planerat. Och det är inte så lätt att planera när det regnar eller blåser (helst både och samtidigt) ungefär varje dag sen i maj..(nu är det gnälligt,jag vet)

Jag hoppas för alla semesterfirares skull att det är vändningen idag. Det är onekligen varmt ute.  ..Det förtjänar vi!



Har varit inne på det tidigare, IFK Göteborg är som bekant indraget i bottenstriden. Nu har en huvudsponsorn Prioritet Finans öppet visat sitt missnöje och det tycker folk är lite konstigt. Inte ett dugg konstigt enligt mig. Visst ska man stötta sitt lag, men det gör dom också. Med 12 miljoner riksdaler om året... och då tycker i alla fall jag att man rätt att kräva lite resultat, t.o.m öppet i media.




Glasgow Rangers   skotska tredjedivisionen = sant

Återstår vilket lag som tar upp kampen med Celtic. Om det överhuvudtaget blir någon som gör det.

Och man kallar spanska ligan för tråkig och konkurrensfattig..



Mera fotbollsproblem på brittiska öarna. Portsmouth har tidigare förflyttats ner till League One p.g.a ekonomiska svårigheter. Nu är det också fastställt att man får börja säsongen med 20 minuspoäng. Ganska tufft! Men ändå ett intressant system med minuspoäng om ekonomin inte går ihop sig. Något att ta till sig här på hemmaplan?



Förresten, har aldrig berömt arkitekten bakom rondellen vid mellersta infarten till stan (Oskarshamn). Fantastiskt, en hög med grus spetsat med en stor sten. Vågar man hoppas på att det kommer något mera?



Gårdagens fisketur var allt annat än lugn och fin. Blåsten gjorde det i det närmsta obehagligt att sitta på sjön. Visst sökte vi lä men till slut drev fiskesuget ut oss i det blåsiga för att ta oss till bättre fiskeställen. Och när vi tyckte det mojnat och vi vågade oss ut på öppnare vatten kom dom riktiga vågorna och sköljde in över båtkankten. Inte så häftigt kanske... Så något bottenmete efter storabborre blev det inte. Pimpelfiske däremot är underskattat på sommarhalvåret. En liten pirk och en mask eller maggot på kroken gör susen när fisken står och trycker på botten på t.ex blåsiga dagar. Även på grunt vatten går det utmärkt. Rekomenderas när både vanligt mete och kast inte biter på fisken.


Nu kommer hungern smygandes, måste åtgärdas.


Syns på ovalen!



Lev väl//Carlsson



Ikväll, stekare VS galen dansk

Andreas Jonsson


Vs


Nicki Pedersen




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards