kungdavidsson

Alla inlägg den 13 juli 2012

Av Stefan Carlsson - 13 juli 2012 00:41

Zlatan till PSG? Ja det trodde jag inte var möjligt. Nu verkar det bara vara en tidsfråga innan affären är i hamn. Och innan ens pennan är framtagen kommer påhoppen om legoknekt och divafasoner o.s.v Man kan tycka vad man vill om dagens klubb-byten för spelare men faktum är att det är en ganska vanlig sits som Zlatan befinner sig i. Det enda som gör det lite speciellt är föstås summan. Att spelare byter klubb och liga är absolut inget konstigt, och det som framför allt INTE är konstigt är att man går dit pengarna finns. Visst finns det många spelare som stannar i samma klubb trots bättre ekonomiska alternativ men det finns också dom som vill vara med där det händer. Zlatan är en sådan person. Och i PSG lär det hända en del kommande säsong.Och Zlatan vill nog vara där, speciellt efter att Milan klargjort att man inte har råd med svensken.

Nåväl, inget är spikat och klart men det känns inte så avlägset längre. I synnerhet inte då Milan inte klarar av den satsningen man utlovade direkt efter serieslutet i våras då bl.a Zlatan ställde krav på flera nya spelare. Man har inte dom ekonomiska musklerna som krävs, eller rättare sagt Berlusconi har lite problem med finansen..

Och det är just här som problemen börjar. Milan riskerar att rasa i tabell och ekonomi, tro fasiken att spelarna vill dra. Vem hade inte velat det? Vem hade inte valt den bästa arbetsgivaren? Vem går ner i lön om man inte behöver? Vem stannar i konkursmässigt företag om man kan få ett annat jobb med bättre betalning? Fotboll är Zlatans jobb, lätt att glömma det. Precis som undertecknad står och skruvar hytter så lirar Z boll på arbetstid. Och jag är i alla fall alltid intresserad av högre lön..

Man kan ju förvisso undra om han behöver mera pengar överhuvudtaget? (Den frågan skulle man kunna ställa till många människor på jorden)


Sedan finns ju alltid snacket om klubbkänsla, hjärta o.s.v. Och det är klart att klubbkänslan kanske inte är så stark som hos t.ex Messi eller Totti, men å andra sidan så anser jag att Z är ett fullblodsproffs på planen, som mer eller mindre burit sina lag på sina axlar. Så hjärta har hann enligt mig visat och han har minst sagt gjort det han varit anställd för.



Och ni som tänker på summorna som dagens lirare köps för, dom är åt helvete och det är siffror hämtade rakt ur en fantasyhistoria. Men det är knappast våran kära Zlatans fel då denna köpmani har pågåt i åratal och i merparten av dom större sporterna. Nu råkar han bli toppen på isberget, igen. Om det nu blir någon affär vill säga.

Svaret kanske vi får imorgon fredag som för övrigt är dagen som innebär att det är mycket nära semester  !


Lev väl// Carlsson




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards