kungdavidsson

Alla inlägg under september 2012

Av Stefan Carlsson - 5 september 2012 13:08

..men inte ett dugg mera.

Har inte varit inne och läst på de olika sidorna där folk slänger in trådar om speedwayen. Orkar inte. Jag besparar mig kommentarer som: "Jiihooo nu går dackarna mot guldet", "nu krossar vi Vetlanda" etc, etc. Absolut inte fel att ha en positiv inställning även om jag i mitt sinne är något mera jordnära och realistisk. Det räcker med att läsa tidningarna och se kommentarer från lagledarna i stil med "det var idel positiva besked idag" så orkar jag inte läsa mera.

Varav denna bitterhet idag då? Dackarna är ju i semi, man vann faktiskt igår bort mot Västervik. Vi tar en titt på poängfördelning så ska jag försöka förklara.


Andreas Jonsson 5 (4 heat)

Patryk Dudek 9 (5 heat)

Darcy Ward 10 (4 heat)

Tai Woffinden 5 (4 heat)

Michael Jepsen Jensen 6 (4 heat)

Fredrik Lindgren 11 (5)

Victot Palovaara 1 (5)


Att vara nöjd över är Dudek och Ward. Resten kan bättre alternativt bör skämmas. Jonsson är som bekant ur slag och på lördag är det GP i Målilla. Han har 3 dagar på sig att hitta formen! Lindgren lika så. På reservplats är 11 poäng inte ok för en GP förare. Woffinden har det tufft på ordinarie. Jepsen är skitbra, på hemmabanan. Sedan ser det inte lika övertygande ut.


Men är allt nattsvart? Inte allt, det är i sådana här lägen det osannolika kan inträffa. En formtopp, från ingenstans. Men jag får leta efter de tecknen.

Men varför inte börja trendbrottet med en herrejössesinsats på lördag med både Lindgren och Jonsson till final?


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


"De nya hälsosamma arbetstiderna". Århundradets felcitat...


Gammal soffa plus medföljande fåtöljer ut, ny soffa in. Stabil insats! Nu saknas det dock sittplatser. Måste lösas till nästa års latitud   .



Om jag läste rätt så blir Carroll borta i upp mot 6 veckor. Bakslag ja!

Owen hamnade i Stoke. Som sportsman önskar jag honom och Stoke City lycka till.



Imorgon spelar fotbollsherrarna en träningsmatch, mot Kina. ? Sverige måste ha någon form av rekord i att möta udda fotbollsnationer..


Gabriel Landeskog utsedd till lagkapten i Colorado Avalanche. Därmed den yngste genom tiderna att bära en kaptensbindel i NHL. Hur stort som helst!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ett axplock av vilka spelare som går fria på marknaden:

Emile Heskey, Aston Villa (senaste klubb)
Hernán Crespo, Parma
Mikael Forssell, Leeds
James Beattie, Sheffield United
Eidur Gudjohnsen, AEK Aten
Florent Sinama Pongolle, Sporting Lissabon
John Carew, West Ham
Darius Vassell, Leicester
Kanu, Portsmouth


Det du Brendan, läs detta och begrunda! Skadan är redan skedd, den uppstod förra året när man köpte Andy Carroll för en fiaskosumma, och man gjorde det ännu lite värre nu när man lånade ut honom till West Ham. Nu handlar det bara om att mildra såret och se till så man överlever till januarifönstret. Tar Liverpool inte in någon mera spelare så ska jag söka som sportchef i Liverpool FC. Undra om ansökningsblanketten finns på Arbetsförmedlingen?


Lev väl// Carlsson



Av Stefan Carlsson - 4 september 2012 14:10

..nämligen att inte förlora med mera än 16 poäng. Chansen att det går vägen? Stor! Risken att det går åt hel...e? Den finns! Alla är så avslappnade och segervissa, det är nog bara jag som någonstans i en avlägsen galax ser att Västervik faktiskt har en chans. Större skrällar har hänt. Har det börjat gå utför kan det rasa ordentligt. Som jag sagt 100 gånger tidigare: dackeformen som lag betraktat är kasst!

Men dags att vända det nu, dags för mig att få tillfälle att stoppa ner min kritik i halsen! Om det inte blir final ska de i alla fall förlora med flaggan i topp! Inga mera pinsamma halvfigursinsatser tack!


Lagen i afton!


Västervik:

Daniel King

Tomasz Jedrzejak

Chris Harris

Mikael Max

David Watt

Peter Ljung

Pontus Aspgren


Dackarna:

Andreas Jonsson

Patryk Dudek

Darcy Ward

Tai Woffinden

Michael Jepsen Jensen

Fredrik Lindgren

Victor Palovaara



Daniel King in i hemmalaget. Victor Paloovara tar Joel Larssons plats i Dackarna och Fredrik Lindgren har åkt ner på reservplats. Han kör GP va? Nu kan det visserligen bli ett lite triumfkort ikväll men det är samtidigt ett kvitto på hur Fredrik kört i Dackarna på senare tid. Dags för honom att ta ansvar, desamma gäller kapten Jonsson. De ska visa vägen när det blåser!


Lev väl//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 4 september 2012 11:53

..men oj vilken lucka det skulle bli. Lagets stora stjärna, lagets stora målskytt, lagets stora ansikte utåt. Jisses vilket bakslag! Det talas om gråt i oklädningsrummet, att han vägrar jubla efter mål, att han är missnöjd med vissa i föreningen. Han känner sig inte älskad i Madrid. Inte lätt att veta vad som är sant. Kan ju vara ett sätt att inleda en förhandling om löneförhöjning. Har hänt förut. Har fått för mig att han trivdes Madrid. Det skrivs att han skulle vara missnöjd med sin lön, att han är "avundsjuk" på exempelvis Zlatan, för att han tjänar mera. Är det ens möjligt? Mycket ska tydligen ha mera.

Klubbar som skulle kunna vara aktuella om det osannolika inträffar är just Zlatans PSG och eventuellt någon rysk klubb. Zlatan och Ronaldo? En avundsjuk Ronaldo kliver in i laget..Vilket drama!

Nåja, nu konkurerar inte Z och R på samma position i laget, så Ronaldo behöver inte grina ut i tränarens knä om Zlatan skulle råka ta lite för mycket plats på planen. Som vissa andra storstjärnor gjort. Ingen nämnd ingen glömd..


Personligen tror jag, om Anchelotti får ihop laget med dessa båda individer i, så skulle de fotbollsmässigt vara ett drömpar. Zlatan dominerar i offensiva mitten och Ronaldo kommer som ryk och dra på kanten och fångar upp Zlatans "bakomryggen"-passningar..Mumma!

Nu svävade jag iväg lite. Fortsättning följer!


Här snackar vi prestation!

Vissa saker är omöjliga. Fråga Matt Stutzman och du får ett annat svar.
I går vann amerikanen silver i herrarnas bågskyttefinal.
Guldmedaljören, Finlands Jere Forsberg, sitter i rullstol. Men han har två armar.

(texten hämtad från sportbladet)

Finns viljan är det mesta möjligt!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HV71 är en av klubbarna som är intresserad av kontraktslösa Daniel Fernholms signatur. Ingen supervärvning men med tanke på hur läget är, både på spelarmarknaden och i truppen så skulle det ändå i mina ögon ses som en OK värvning. Rutin och tyngd behövs!


Svennis hamnade i Thailand. Ja vad ska man säga..


Ingen Owen i Pool. Tack! Brendan tänker vänta till januarifönstret till nästa värvning. Blir nog en lång höst för oss liverpool´are. Tänk om Suares går sönder.? Typ som Carroll.. Vilken insats för West Ham. Kort och konsist!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mera storartade prestationer!

Första gulder bärgat! Läs mera:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/handikappidrott/article15350511.ab


Nu är det blvit totalt fem medaljer för Sverige i paralympics. Tycker jag låter mer än godkänt. Varje insats i sig är ju en bragd..


Lev väl//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 3 september 2012 13:20

..men då är det ju bra om de inte spelar i League One! Nu är jag naturligtvis överdrivet negativ men tre poäng på de inledande matcherna är IG. Det imponerande spelet man visade upp mot City verkade vara som bortblåst igår (såg ej matchen då jag helt korrekt valde att fiska istället). Man varierar bra insatser med mindre bra, vad tyder det på? Förutom att kvalitén inte riktigt finnes så brukar sådana här ojämna insatser tyda på att ett tryggt grundspel saknas alternativt inte är inkört. I det här fallet är det garanterat ej inkört då Brendan inte har fått igenom sin spelidé till 100%, än. Att detta nu sker mot en rival som Arsenal är naturligtvis olyckligt. Det skulle  kunna tänkas vara ett lag man ska slåss mot om placeringar strax bakom topplagen. Nu tappar Liverpool ännu mera mark..AJ!

Har jag tålamod kvar? Massor, jag har inga högre krav just nu. Fast det vore trevligt om man kunde vara bäst i stan i alla fall!  


Som lök på laxen går det rykte om att kontraktslösa spelare som Didier Drogba och Michael Owen ska vara på G in i truppen nu när det inte gick så bra i köp-och säljkarusellen. Carroll lånades ut men man lyckades inte värva en ersättare för honom? Borde inte sådant varit klart innan? Nu går t.o.m Brendan Rodgers ut med att det var ett misstag. Grattis!

Nu verkar alltså paniken sprida sig och man kanske helt enkelt blir tvungen att ta in spelare som Owen eller Drogba. Får jag välja? Drogba alla dagar i veckan. Owen är slut. Eller säg så här Owen istället för Carroll. Go´natt!

Detta var ingen bra "Poolhelg"!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag får ta med mig att det blev en bra fisketur igår istället! Lika dåligt som det var i fredags, lika bra var det igår. Mycket beroende på att vi bytte sjö! Blåste gjorde det som vanligt och det verkar som om det bara kan blåsa åt ett håll i den sjön. Nämligen från det hållet där vinden får mest fart..

Nu mojnade det efter hand och det verkade hjälpa oss fiskare. Det började nämligen  i ett ursinnigt tempo. Pimpelspö är som sagt kanonbra även i sommarfisket. Första 10 minutrarna var hur roliga som helst. Pirken kom inte ner till botten, den kunde inte för borren tog den. Det var tjockt av fisk. Tyvärr var storleken bristfällig, men just då gjorde det inget. Tyvärr släppte ankaret från botten när en av de mindre stormbyarna drog över sjön och sedan var det svårt att hitta tillbaka exakt där vi var. Visst fick vi mera fisk men inte i det tempot.


Istället för att sitta och vänta så tog vi beslutet att utforska sjöns delar där vi inte har varit. Det visade sig bli ett tufft uppdrag då blåsten låg på och elmotorn fick jobba hårt. Sjöns storlek överraskade oss, trots att jag studerat den på karta. Det som också kom att överraska var djupet. I en lång och smal vik, närmast liknande en norsk fjord, mätte ekolodet upp djup på 20 meter. Inte mycket kan tyckas men med insjömått mätt så är det ganska mycket, speciellt om själva viken bara är 50-talet meter bred.

Och fisk fanns det också  . Vi lär återvända, med pimpelspö igen! Det bara måste med i båten, suveränt! Av de ca 40 fiskarna vi fick igår fångade vi med lätthet 30 av dom på pimplet..




Zlatan sköt tre poäng till PSG igår. Han bär just nu PSG på sina azlar, precis som han bar Milan. Spelet som helhet måste dock bli bättre, både för honom men i synnerhet för hela laget. Om det nu ska bli några titlar. Framför allt måste flera spelare hitta målet. Man kan inte förlita sig på Z gör två mål i varje match.


United klarade sig utan Rooney. Gissa vem som frälste? Rodin Van Persie. Inte helt oväntat kanske..


Har glömt att hylla! AIK slog för fasiken CSKA Moskva. Jag bockar och bugar.   

Helsingborg fick som sagt ge sig mot Celtic och får nu inrikta sig på Europe League.


OAIK åkte också på en tung förlust borta mot Ljungby och just nu känns ettan ganska avlägsen. Frågan är om ettan verkligen är realistisk redan i år? Tror personligen att det är väldigt viktigt att resten av föreningen hänger på i utvecklingen. Det räcker liksom inte att seniorlaget lirar i ettan. Organisationen och förutsättningarna måste också vara div. ett-mässiga. Annars kan det vända snabbt och hårt!


Dags att bege sig till den blå bygganden. Förväntar mig sedvanlig arbetsmiljö med övertidstimma på det. Det lär ju knappast vara någon affärshemlighet att Scania kör övertid. Det märks om inte annat på söndagar och kvällar mellan kvart över elva till kvart över tolv.

Bara att tuta på!



Lev väl//Carlsson




Av Stefan Carlsson - 2 september 2012 10:22

En styck bokhylla investerad på IKEA. Det kan inte vara roligt att gå med mig där. In, gå dit man ska, hämta på lagret, betala och ut. Det här med att gå och fundera och kika på allt är inget jag fastnat för.. Annars var det alldeles lagom med folk. Bara att pinna på och inget/inga ivägen . Ingen kö till maten heller.. Trivsel!


Århundradets sketfiske i fredags. Ett ritkigt bottennapp blev det tyvärr. Vi slapp ju regnet och jag var full av tilltro när vi åkte mot venaskogarna. Men icke! Första gången i sjön Åsättern, kanske sista också. Så mycket fiskande, så mycket kastande utan resultat. Visst kan det varit en dålig dag i sjön men 5 mört, 1 abborre och en liten sketen gädda? Pinsamt..Hanna gav upp efter ett tag, vilket jag förstår. Jag är en enveten fiskare som försökte och försökte och försökte, men det fanns inget i min utrustning som fungerade. Och det enda jag inte hade med mig var nät..

Vattnet var också otäckt mörkt. Riktigt mörk sjö med kallt vatten. Det är väl inte de bästa förutsättningarna kanske. Stor sjö, mycket vatten, lite fisk, UGH!


Idag hoppas jag på andra bullar. Min kusin-kanin och jag ska bege oss till lite mera kända fiskevatten och jaga storabborren!



Skriverier om Zlatan igen. Det kan inte vara lätt. Varje lite utbrott eller dispyt hamnar i tidningen. Inte så konstigt förvisso med tanke på hans förflutna. Det ligger honom liksom in fatet. Humör har han och det har han visat tidigare. Tror dock inte att detta var den gamla Zlatan som kom fram, jag tror bara han blev förbannad på Nene precis som vem som helst hade blivit. Alla som har spelat fotboll eller något annan sport och varit skadad vet hur roligt det är, eller inte! Om man sedan är på väg tillbaka och åker på en idiottackling på en träning av en lagkamrat...Ja då kan i alla fall jag tala om att jag hade blivit vansinnig. Helt normal reaktion enligt mig.

Men sådana här news säljer och Zlatan-hatarna får vatten på sin kvarn. Ni vet, de som inte sett han spela en enda match i ligan eller de som tycker det konstigt att han inte springer lika mycket som Elmander. De som tror franska ligan är likamed allsvenskan. Just det, de som tycker Zlatan Ibrahimovic låter osvenskt och bör därmed behandlas därefter. Just det, ni hörde! Tycker detta är ganska pinsamt egentligen. Kan det finnas något mera "fotbollskunnigt" land där Z får så mycket skit? Det är bara att läsa kommentarerna under alla Zlatan-artiklar så förstår ni. Som sagt, pinsamt.


Två medaljer i Paralympics än så länge. Skytte och simning. Vi är med!


City slog QPR med 3-2 igår. Everton åkte på pisk mot West Bromvich. WB har har börjat övertygande.

Tottenham fick 1-1 hemma mot Norwich. Fansen fick nog och buade ut den nye tränaren Andre Villas-Boas. Inte lätt.

Idag kommer ett annat lag att sementeras i botten. Liverpool tar emot Arsenal hemma på Anfield. Två lag i behov av poäng. LFC`s bländande spel i förra matchen mot City för oss Liverpool-fans att hoppas på seger idag. Arsenal har inte imponerat och har två 0-0 matcher bakom sig. Jag tror Liverpool tar första segern idag. 2-0 blir det!

Övriga matcher idag är Newcastle mot Aston Villa och Southampton mot Manchester United. United utan utan Rooney. En prövning för laget att klara sig utan den givna stjärnan.


Damfotboll! Sundhage tar över landslaget efter Dennerby. Perfa! Nu ökade mitt intresse ytterligare för damfobollen .


På tal om fotboll, ni som är fotbollsintresserade måste se filmen "offside". Klockren och mycket rolig. Blandat med allvar ska tilläggas. Sevärd!


Tänkte ta en omgång hockey också. Nu har ni verkligen chansen att dömma mig som blind och blåögd eller som den jag hoppas jag är. D.v.s hyfsat neutral och jordnära när jag ser till "mina" lag. Idag blir det nämligen en genomgång av de småländska lagen i elitserien, mitt HV71 och förra årets nykomling Växjö lakers.


HV71 åkte återigen ur slutspelet i kvarten förra året. FBK blev för mycket och HV visade upp sina svagheter i en annars tuff och bra kvartsfinalserie mot Färjestad. Man har de sanaste åren haft en stor spelaromsätting och det är sällan ett bra tecken. I år har det inte varit något undantag. Man ska försöka bygga nytt men där kaptenen fortfarande heter Johan Davidsson och man hoppas att han ska få draghjälp av spelare som David Petracek, Jason Krog, Markus Nilsson. Man har fyllt på med ett antal juniorer som är mer eller mindre lovande och några nyförvärv som för mig är ganska nya eller helt okända. Målvaktssidan tror jag på däremot. Gustaf Wesslau har jag alltid gillat och hans kamrat Jonas Gunnarsson har visat vid ett par tillfällen att han kan spela på en bra nivå. Låter denna sammanfattnig lite halvt om halvt osäker? Beror på att den är det i så fall. Jag som följer HV har svårt att göra en bedömning av laget. Det finns många oprövade kort och ett antal frågetecken. Ska Davidsson hålla? Har Markus Nilsson hittat spelsuget igen? Kan flera av juniorerna blomma ut? Vem av backarna ska leverera offensivt, håller "Pettan" fortfarande? Har Dahlén lärt sig något av förra årets ojämna HV 71? Frågetecknen är lika många som spelare. Härtat vill ju säga en topp-placering men förnuftet säger att de kommer landa någonstans på plats 4-6. I mitten, strax efter toppen tillsammans med t.ex BIF och AIK.


- Som sagt, många nya spelare och en tränare som ännu inte visat att han kan vinna titlar med sitt lag. Finns en risk att Davidsson går sönder och att Markus Nilsson är en ny Bremberg-värvning. Det kommer också krävas att några av de nya juniorerna kliver fram och bidrar. Inte bara deltar. HV 71 har en bra mix mellan gammalt och ungt men det gäller att de gamla visar vägen och att de unga hänger på.


+ Har mycket kunnande i truppen. De gamla rävarna jag räknat upp är HV´s ryggrad tillsammans med krigare som Per Ledin och Oscar Sundh. Hjärtat finns kvar i laget och det sägs att Markus Nilsson ser ut som en 22-åring på isen igen. Nyförvärvet Rhett Rakhshani övertygar också i träningsmatcherna och de flesta i laget tror att han vinner poängligan i HV. Ett fynd?! Dessutom finns det flera spännande juniorer som redan förra året knackade på A-lagsdörren. Får Dahlén ihop det kan HV bli farliga, men det kommer krävas att allt klaffar!


Håll ögonen på: Nyförvärvet Rhett Rahkshani. Kan vara ett fynd! Unge Jesper Fast ledde ett tag förra året poängligan men fick stora delar av säsongen förstörd p.g.a skada. Får han vara frisk så kommer han slå igenom ordentligt.



Växjö gjorde oredtnligt avtryck förra säsongen och spelade stundtals rolig och underhållande hockey. Man orkade dock inte hela vägen och missade precis slutspel. Två stor anledningar till förra årets resultat var Mike Iggulden och målvakten Martin Gerber som båda valde att gå till Rögle inför denna säsong. Det var ju bra, för Rögle...

Växjö´s trupp ser tunn ut, både offensivt och deffensivt. Jag tror inte dom kommer upprepa förra årets resultat. Framför allt kommer det bli tungt efter jul då energin börjar ta slut och förlusterna har blivit lite för många.

Man har visserligen värvat ett par intressanta spelare som Tim Heed, Robert Rosén, Petr Vampola. Man har ersatt Martin Gerber med Fredrik Norrena och det är absolut inget som går in på pluskontot. Oscar Ahlsenfelt hette målvakt nummero "två" förra året och till denna säsong har man värvat Mattias Modig som en tänkt back-up till Norrena, eller? Det är ju just det som kan bli problem, vem av de två kan acceptera att vara andra-val? Eller blird et ett rotationstema likanande Hv71 föregående säsong. Fungerade så där..

Växjö får det jobbigt och slutspel blir det inte tal om, men jag tror nog man ska kunna undvika kvalserien om man krigar på ordentligt in i kaklet!


- Truppen är tunn och det finns många frågetecken. Målvaktssidan är ett. Kan Robert Rosén ersätta Iggulden? Men det lär inte räcka i alla fall. Truppen ser även något äldre ut än genomsnittet. Vem kan kliva fram?


+ Skräll-läge! Växjö räknade inte många med förra året men man tog poäng både här och där. Kan ma upprepa arbetsinsatsen och få några spelare att utvekclas och överträffa sig själva så kan det lyfta en aning. Fredrik Norrena kanske hittar både spelet och ödmjukheten? Växjö kan kämpa och slita, det kan räcka långt i vissa fall!


Håll ögonen på: Tim Heed 21 år, kommer från Malmö inför denna säsong och är utvecklingsbar! Kan Robert Rosén ersätta Mike Iggulden? Värt att ha ett extra öga på.


Nu ska det jagas gädda och borre!


Lev väl och ha en trevlig söndag!

YNWA

//Stefan


Alla liverpoolare, se, lyssna och njut: http://www.youtube.com/watch?v=T00x5sRbZrc


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards