kungdavidsson

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2012

Frölundas ordförande pratar bara skit men vi inleder med fotboll...

Av Stefan Carlsson - 24 oktober 2012 17:51

Mycket fotboll igår kväll. Några av förhandsfavoriterna kom undan med blotta förskräckelsen i CL-spelet. Barcelona slog in segermålet i den 94:e matchminuten efter att Mikael Lustigs Celtic gjort en herosik insats på Camp Nou. Det räckte tyvärr inte till poäng men det var ack så nära och jisses vad det målet måste ha svidit!

Manchester United vände ett 0-2 underläge hemma mot Braga. En stor anledning till det var Javier Hernandez som blev två-målsskytt. Vart hittar United alla förmågor? Helt klart är i alla fall att Liverpool inte letar på samma ställe..


Mästarna Chelsea fick däremot pisk borta mot Sjachtar Donetsk med 2-1 och har inlett gruppspelet så där. 4Fyra poäng på tre matcher är underkänt för det laget. Dock kan man trösta sig med Juventus tappade poäng borta mot Nordsjälland vilket gör att Chelsea ändå ligger tvåa i den gruppen. Leder gör Sjachtar på sju pinnar och de ser ut att gå mot slutspel.

Johan Elamnder blev utburen på bår och det verkar som om han blir borta ett bra tag. Först fick han en smäll mot huvudet i en kollision med en motståndare, sedan kom en klassisk bristning i baksidan av låret. Oflyt? Ja. Det är sådant där som kan få en att fundera på sitt yrkesval..

Matchen mellan Johans Galatasaray och rumänska Cluj slutade för övrigt 1–1.


Det gick bättre för Källströms Spartak Moskva även om det blev lite rörigt på slutet:

http://www.expressen.se/sport/fotboll/champions-league/tumult-mellan-lagen---nar-matchen-var-over/



Ikväll ska Ibrakadabra trolla med sitt PSG. Trolla kan nämligen behövas då PSG inte vunnit på bortaplan sedan -97. Man har heller inte gjort mål på de fyra senaste bortamatcherna, i europaspelet förstås. Motståndare ikväll är Dinamo Zagreb. Oerhört tuff bortamatch även om det skrivs om intriger och ett Dinamo i gungning.

Och med tanke på hur PSG´s spel sett ut hittills i ligan så känns det minst sagt osäkert. Zlatan har verkat frustrerad över hans lags spel, eller avsaknad av desamma. Det lär behövas bättring ikväll.

Andra CL-matcher ikväll är:       
Arsenal -Schalke         
Montpell.-Olympiak.          
Malaga -Milan         
Ajax -Manch.C          
Dortmund -R.Madrid     


Damlandslaget slog Schweiz i en träningsmatch igår kväll. Det var den nya coachen Pia Sundhages första uppdrag som svensk förbundskapten. Och ja, jag följer damlandslaget så gott jag förmår. De har gjort bra resultat och förtjänar min uppmärksamhet. Med Pia vid rodret tror jag de kan lyfta sig ytterligare några nivåer.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


AIK håller på att värva Kristian Husélius som är på väg tillbaka från skada. Han tränar med AIK och har sin familj i Stockholm. Därmed finns det mycket som tyder på att han hamnar i AIK också. Drömvärvning står det i tidningarna. Håller inte med, en ny målvakt vore en drömvärvning för Gnaget. Daniel Larsson visade igår varför HV inte behöll honom. HV´s effektivitet och bredd tillsammans med Larssons tafatta målvaktsspel gjorde att poängen kom med hem till Jönköping. Matchen slutade 4-5.

Hem till Jönköping var det ja: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/hv71/article15660321.ab

Man får helt enkelt tacka Eva Dahlgren!


Inför kvällens match mellan SAIK och Frölunda är skadade Dick Axelsson tillbaka men Frölunda väljer att behålla sina NHL-spelare trots att man sagt att de bara skulle lira tills de skadade spelarna är tillbaka. Det förstod ju alla redan då att det var skitsnack. Nu är det bara bekräftat. Läser man dessutom vad ordförande i Frölunda säger så begriper man att det är hum-bugg rakt av. http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/frolunda/article15664747.ab

Ikväll tror jag också att göteborgarna går på pumpen. Deras beetende gentemot övriga elitserien borde ge de andra lagen tändvätska och hittills har inte NHL-spelarna frälst laget. SAIK är dessutom erkänt starka på hemmaplan.

Övriga matcher är Timrå- Rögle och Växjö- LHC. Viktiga bottenpoäng står på spel plus att LHC jagar en topp-placering.


Lite resultat från gårdagens allsvenska hockey:


Örebro     - Malmö             3-4   SD
Karlskrona - Leksand        2-6     
Almtuna    - Djurgården     3-2     
Troja/Ljun - Oskarshamn   4-1     
Södertälje - Mora               3-1


Noterar att IK var utan chans på bortaplan och att deras motståndare imorgon, Södertälje, fortsätter med sin vinnartrend. Blir det andra raka torsken för Oskarshamn mot ett NHL-influerat Södertälje SK? Djurgårdens positiva trend tog däremot slut igår mot Almtuna. Vägen tillbaka till elitserien är inte alltid spikrak. Fråga Leksand!

Leksand har i alla fall nu två raka storsegrar i bagaget. Man dominerar och lär väl ta sig till kvalserien igen. Men där då?



Jag nöjer mig sport för nu. Vill bara avlsuta med att konstatera att Dackarna kan sluta drömma om Chris Holder. Både han och Greg Hancock fortsätter i Piraterna. Dackarna lär väl ha seriens yngsta trupp? Men det vinner man inga sm-titlar på..



Lev väl//Carlsson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Carlsson - 23 april 2013 21:39

Nej nu skojade jag. Mitt lag är Liverpool (ni vet, det laget med e livs levande vampyr). Men i CL hoppas jag Bayern München vinner hela allt. Det är deras tur nu! Och efter halva första halvleken i semifinal 1 leder de också över Barca med 1-0. Det s...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 20:50

undertecknad som guide ledde oss till havet och fiskevatten norr om Oskarshamn. Vädret var på våran sida, återigen. Solen strålade och på morgonen var det även vindstilla. Det skulle dock ändra på sig och fram på dagen var det allt annat än lugnt. Ja...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 17:45

Förutom att det är givet att hålla på dem, så har de ett gemensamt problem. De har båda problem med en av lagets största stjärna. Darcy Ward är glad i hågen när promillen stiger och Louis "Hannibal Lector" Suarez gillar dels att tugga på andra männis...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 23:22

Tycker ett par stalltips kan vara på sin plats. Och då syftar jag på träning, rent generellt. Ni som inte är intresserade kan ju hoppa över detta inlägg  . Och vad åsyftar jag då när jag skriver träning. Beror helt på utgångsläget. En s.k. soffligg...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 21:14

speedway behöver är att förknippas med alkohol och struliga ungdomar. Enligt olika obekräftade uppgifter från undertecknad verkar det som om Dackarnas egna partyguru, Darcy Ward, återigen skitit i det blå skåpet. Denna gång tillsammans med speedwayvä...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards