kungdavidsson

Alla inlägg den 19 juni 2012

Av Stefan Carlsson - 19 juni 2012 22:54

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/landslagsfotboll/em2012/sverige/article15006509.ab


...och det är den vackraste av segrar! Dessutom stod Z för turneringens mål. Det blir iaf mycket svårslaget..


Måste erkänna att jag satt och hoppades på detta scenario,att Sverige skulle spela för hedern och sina fans. Alla dom på plats och alla vi som varit bänkade framför burken. Nu är känslan kanske inte euforisk glädje över vinsten men det gav iaf tillbaka lite förhoppningar om framtiden. Att Hamrén någon gång lyckas med allt det där jag skrev i förra inlägget.

Men Guuuud vad bleka Frankrike! Håglöst är bara förnamnet. Sverige däremot avspänt som en semesterfirare på beachen en varm sommmardag. Ta med den här känslan in i framtiden Hamrén,och börja bygga ett lag som kan ta Sverige en nivå högre. D.v.s nivån som tar Sverige vidare i slutspelen..


Mera positivt för alla fotbollsälskande HV-fans.

http://www.expressen.se/sport/hockey/elitserien/brot-med-modo---nu-ar-nilson-klar-for-hv-71/

Jag tror den värvningen är bra. Rutin och lugn i nya yngre HV.


GoKväll!


Lev väl//Carlsson



Av Stefan Carlsson - 19 juni 2012 17:20

Hur inleder man sina rader på en ny blogg? Jag vet inte,men en kort sammanfattning om Sveriges uttåg ur fotbolls-EM vore nog på sin plats. Fick fram en sådan härlig känsla genom att skriva ett par rader i sportbladet som jag vill dela med mig av här också.


Att Sverige inte går vidare ur ett gruppspel ur EM,eller VM, kan sällan eller aldrig räknas som ett fiasko. Nämligen, vi räknas lika sällan eller aldrig till någon av gruppfavoriterna,mycket beroende på att vi inte är det. Svenska landslaget spelare för spelare når oftast inga högre höjder och tillhör rent kvalitétsmässigt absolut inte toppen. Då Sverige har nått sina få stora framgångar har man lyckats SPELA SAMMAN ETT LAG bestående av formtoppade spelare där det funnits en handfull världsspelare (typ VM-laget-94). Det landslaget vi ser idag är i många aspekter ljusår ifrån det laget vi hade i USA 1994. Varför jämför jag med den uppsättningen? Jo det var helt enkelt våran senaste framgång på landslagsnivå...

Ska vi någonstans med vårat landslag måste det klaffa på samtliga händer och fötter,ALLA måste upp i en nivå som är deras absolut bästa och många av spelarna måste, för att citera Pär Mårts, göra personbästa under turneringen. Där var vi inte riktigt i år,milt uttryckt!  

När halva svenska laget är matchotränade eller/och skadade så är det dömt att misslyckas. Självklart är jag besviken som den fotbollstok jag är,men jag väljer att se realistiskt på detta. Notera att detat skrivs innan Frankrikematchen,som i mina ögon inte går att använda till några som helst bedömingar av spelare och spelsystem..Betydelselös för Sveriges turnering USCH  !


På tal om det,hur motiverar sig svenska spelarna ikväll? Ujuj så svårt det KAN vara,men det var någon klok prins, typ Simon Bank, som skrev att det bara är att titta på den skäggigaste mannen i blå-gul tröja och spela matchen för honom. Olof Mellberg gör kanske sitt sista framträdande i landslaget,skulle och borde räcka som tändvätska. Trots hans många och långa bollar har han gjort oerhört mycket för svenska landslaget.













Nog om bollar,blir lätt ut-tjatat i dessa EM tider.

Tragisk händelse häromdagen i Kålmården förresten. Mycket tragisk, och egendomlig. Borde ju egentligen inte kunna hända men vargen följer inte människans lag. Speciellt inte halvtam. Det är det som är problemet,en varg kan aldrig bli helt tam enligt studier,det går bara inte. Den är lika vild som räven och björnen i själen. Och när en halvtam varg ska behandla en människa i flocken på vargars vis,ja då kan det gå riktigt illa, det har vi nu sett...

Tycker personligen att Kålmårdens "experiment" med att släppa in besökare i hägnet är en smula naivt. Man försöker nog bygga broar som ej kan byggas..

Nej tacka vet jag vild varg,den avskyr Homo Sapiens som pesten och springer allt som oftast iväg med svansen mellan benen!

För övrigt har jag absolut inget emot Mården (förutom priserna),blir säkerligen en tripp dit upp i sommar igen. Man hedrar ingen genom att stanna hemma.

Lite tråkigare tongång på slutet nu men så får det bli denna gång..

Trevlig afton!


Lev väl/Carlsson


Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<<
Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards