kungdavidsson

Direktlänk till inlägg 9 januari 2013

En skopa skit och världens bästa fotbollsspelare heter förstås Lionel Messi..

Av Stefan Carlsson - 9 januari 2013 00:15

..d.v.s. då jag inte får bestämma. Dock väntat. Enligt mig heter Xavier "Xavi" Hernandes.

Och så här såg världselvan ut:

Iker Casillas – Dani Alves, Gerard Pique, Sergio Ramos, Marcelo – Xabi Alonso, Xavi, Andres Iniesta – Lionel Messi, Radamel Falcao, Cristiano Ronaldo.

Det är ett ok val, men enligt mig felar det möjligtvis på två man. Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic. Men det de spelar i "fel" liga så det var också väntat! Ändå en hygglig startelva  .


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


NHL drog igång igen! Gutt! Men varför tog det sådan jävla tid? Det här avtalet kunde de styrt upp betydligt tidigare..

Hur som haver, mycket trevligt att det startade upp. Om inte annat mycket bra för hockeyvärlden!

Några som kanske inte jublar skitmycket är lag som Mora och Västerås. De lär bli jagade lag nu..

I elitserien lär det faktumet inte förändra speciellt mycket. Smart nog var det bara Frölunda och Modo som inte kunde hålla fingrarna borta från kakburken, trots att man kom överens. De flesta lagen i ES hade is i magen och litade på sina trupper. Lag som Timrå och Rögle kan nu pusta ut lite grann i alla fall. De kan ju nämligen trösta sig med att man slipper möta NHL- stars i kvalserien..


I kvällens elithockey tog HV71 serieledningen för Skellefteå AIK som fick storstryk av LHC. 6-0!

Kvällens resultat:


Frölunda   - Luleå       1-3     
Timrå      - Modo        0-3     
Brynäs     - HV71        2-6     
Färjestad  - Växjö       2-1     
Linköping  - Skellefteå  6-0


Några faktum: Luleå är oerhårt svårspelade. Timrå till kvalserien. FBL lyckades till slut slå Växjö. Karlstadlaget har haft stora problem med smålänningarna hittills. LHC fullständigt krossade SAIK och närmar sig nu toppen. LHC fick välförtjänt stående ovationer efteråt! Om det var SAIK som var rakt igenom usla eller om LHC stod för säsongens insats låter vi vara oskrivet än så länge.

HV71 besegrade alltså BIF med 6-2. Ganska stora siffror men faktum där är att ett mål var en dundertavla av "Honken" i mål och att sista målet var i tom bur.

Några tavlor har inte Hv´s målvakter bjudit på, tvärtom, ikväll slogs det elitserierekord.

När Brynäs gjorde 1-4-målet efter 16.11 av den andra perioden så visade det sig att HV-målvaktena Gustaf Wesslau och Jonas Gunnarsson slagit ett nytt elitserierekord. De har hållit nollan i totalt 231 minuter och 5 sekunder.

Här följre lite info om det rekordet, är ni ej intresserade så kan ni helt enkelt hoppa över denna läsning.


Hannu Lassila stod för en närmast bragdartad prestation när han säsongen 79/80 blev den förste målvakten i Elitseriehistorien som höll nollan två matcher rad. Som om det inte var nog med det så höll han även för några perioder till. När han till slut kapitulerade hade han hållit nollan i 184 minuter och 6 sekunder. Inte dåligt för att vara målvakten i den säsongens jumbolag.


Det skulle dröja 11 år innan det rekordet skulle komma att slås och då behövdes det två målvakter för bedriften. Firma Kenneth Johansson/Peter Åslin håller nollan i en match vardera samt ytterliga några perioder och det nya rekordet sätts till 189 minuter och 52 sekunder. HV71 innehar därmed både ett lagrekord och ett individuellt rekord för längsta tid utan insläppt mål.


Säsongen 92/93 ryker sedan både Lassilas och lagets rekordnoteringar när Djurgårdens Thomas Östlund håller tätt i 201 minuter och 18 sekunder. Detta rekord skall sedan stå sig i 20 år.


Det var då det var dags för Färjestads Alexander Salak att skriva in sig i hstorieböckerna som Elitseriens första målvakt som håller nollan i tre matcher på raken. Det blir också en ny rekordnotering på 204 minuter och 47 sekunder!


Inför kvällens match mot Brynäs hade firma Wesslau/Gunnarsson något på gång. Efter lördagens match mot Timrå hade målvaktsparet inte släppt in något mål på 194 minuter 54 sekunder, vilket var nytt klubbrekord. När Brynäs gjorde 1-4 efter 16.11 av den andra perioden hade ett nytt Elitserierekord slagits! Wesslau/Gunnarsson har totalt hållit nollan i 231 minuter och 5 sekunder.

Wesslau/Gunnarsson var faktiskt på god väg mot alla tiders rekord i svensk hockey. I SM-slutspelet 2009 höll FBK:s Jonas Gustavsson nollan i tre raka matcher på raken samt ytterligare ett antal perioder före och efter sviten. Sammanlagt blev det 240 minuter och 25 sekunder. Efter det fick han smeknamnet "Monstret".


Övrigt noterbart är att Hv-coachen Uffe Dahlén valde att peta spelarna David Petracek, Rhett Rhaksani och Mikko Louma inför kvällens match genom att låta dem stanna hemma i Jönköping. Tre raka nollor och totalt 8 poäng dög alltså inte. Helt rätt och riktigt om du frågar mig. Spelarna i fråga har inte presterat på bra länge och det handlar om att skicka signaler till laget. De signalerna verkar tillfälligtvis ha gått fram i alla fall. Det duger liksom inte att åka omkring och fisa och leva på gamla meriter...


Ett annat lag som skickar signaler är Djurgårdens IF. Fast de skickar signaler till övriga hockeyallsvenskan. De är på G, de är på väg uppåt. Först krossade man Karlskoga med 6-1, sedan slog man Leksand med 2-1. Styrkebesked!


Troja/Ljungby åkte på stryk hemma mot Almtuna ikväll med 3-2 efter straffar. Vad säger det? Bl.a att Ljungby håller på att bli indragna i bottenstriden..

En annan kul grej med lokal anknutning är Vimmerby Hockey ligger tvåa i Allettan södra bakom Vita Hästen.


1 Vita Hästen     3  3  0  0  0  12-8     9
2 Vimmerby       3  1  0  2  0  10-5     7
3 Kallinge          3  2  0  0  1  10-7     7
4 Skövde           3  1  1  0  1  13-11    4


Det är långt kvar, men tänk sig derby mellan IK och VH igen. Publikmagnet och en trolig hockeyfest. Men som sagt, låååååångt kvar.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Första semifinalen i engelska ligacupen ikväll också. Aston Villa fick se sig besegrade av Bradford med 3-1.


Mera fotboll. Spanska cupen 1/8 final, 2     
Malaga- Eibar            4-1

Valencia - Osasuna   2-1


Fotboll Italienska cupen kvart        
Lazia- Catania          3-0


Inga större överraskningar och inte speciellt skitintressant men ändå..


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vill också poängtera två saker och ge vissa utvalda "folkgrupper" en stor skopa skit! Till att börja med, trögfattade bilförare, man ska lämna företräde vid övergångsställe för fotgängare.

Och till alla er självmordsbenägna cyklister, ni har INTE företräde vid övergångsställe. Inte skitbra att köra rakt ut ivägen i full fart och ta för givet att bilarna stannar. Ni vet, vi stannar oftast, men det gör vi bara för att det är inte så kul att leva med faktumet att man har kört på någon. OCH att vi vet att många saknar både trafikvett och troligtvis körkort, eftersom man inte verkar veta hur lång tid det tar att få stopp på en bil. Det är inte bilföraren som får ont, det är cyklisten. Använd det ni har innanför pannbenet, det ni visserligen ändå inte verkar vilja skydda.

Tack för ordet!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Det har varit en skön morgon i scanialadan och det var en bra dag på jobbet, en bra dag över huvudtaget, men nu måste jag sova. 


Lev väl//Carlsson



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Carlsson - 23 april 2013 21:39

Nej nu skojade jag. Mitt lag är Liverpool (ni vet, det laget med e livs levande vampyr). Men i CL hoppas jag Bayern München vinner hela allt. Det är deras tur nu! Och efter halva första halvleken i semifinal 1 leder de också över Barca med 1-0. Det s...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 20:50

undertecknad som guide ledde oss till havet och fiskevatten norr om Oskarshamn. Vädret var på våran sida, återigen. Solen strålade och på morgonen var det även vindstilla. Det skulle dock ändra på sig och fram på dagen var det allt annat än lugnt. Ja...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 17:45

Förutom att det är givet att hålla på dem, så har de ett gemensamt problem. De har båda problem med en av lagets största stjärna. Darcy Ward är glad i hågen när promillen stiger och Louis "Hannibal Lector" Suarez gillar dels att tugga på andra männis...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 23:22

Tycker ett par stalltips kan vara på sin plats. Och då syftar jag på träning, rent generellt. Ni som inte är intresserade kan ju hoppa över detta inlägg  . Och vad åsyftar jag då när jag skriver träning. Beror helt på utgångsläget. En s.k. soffligg...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 21:14

speedway behöver är att förknippas med alkohol och struliga ungdomar. Enligt olika obekräftade uppgifter från undertecknad verkar det som om Dackarnas egna partyguru, Darcy Ward, återigen skitit i det blå skåpet. Denna gång tillsammans med speedwayvä...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards