kungdavidsson

Alla inlägg den 31 januari 2013

Av Stefan Carlsson - 31 januari 2013 19:47

Och den sista ingrediensen heter David Beckham. Shejkarna som äger PSG vill ha uppmärksamhet, och det har de fått. Nu måste föreningen få sportslig uppmärksmhet också. Det duger inte med andraplatser. Då kommer denna satsning ebba ut. Och den som tror att David Beckham kommer att frälsa parislaget lär bli besviken. Jag tillhör den skara som tycker att Beckham på sin storhetstid var överskattad. Inte på något sett dålig men helt enkelt överskattad. Precis som engelska landslaget. Om killen vore i sitt gamla slag så vore det ändå en bra sportslig värvning, men nu? Knappast. Han kommer in i ett mittfält där konkurrensen är hård och jag har svårt att se att han skulle höja sig över mängden. Detta är endast en PR-värvning och det finns överhuvudtaget inget framtidstänk denna gång. Ska PSG växa måste det in nya klass-spelare, och pengar verkar ju finnas till det..

Vad Zlatan tänker vet jag ej men om inget drastiskt inträffar så tror jag att det bara blir en säsong i PSG för hans del. Enda problemet är pengasumman han kommer kosta. D.v.s att det vill till ett lag som har gott pengar. Typ Manchester City..


En annan uppmärksammad övergång är Balotelli som gått från City till Milan. Därmed öppnas en plats svenske för John Guidetti som mer eller mindre lovats få chansen av tränare Mancini. Hoppas kan man ju..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Denna vecka har gått rasande fort. Troligtvis kommer helgen att passera lika fort. Det vankas bl.a. poker och hockey. Poker igen, härligt! Även denna gång i Kalmar med samma gemytliga sällskap. Ser jag fram emot. Ska docik inleda ledigheten med att hämta en tv-bänk i Västervik. Jag tror vi gjort en kanonaffär! På söndag möter IK Oskarshamn Djurgården och denna gång tänker jag se matchen live. Får se om jag hinner trycka in lite pimpelfiske i schemat också  .

Bra jobbat HV! 0-3 hemma mot Frölunda nu! Mattias Karlsson, HV71, får assist på senaste målet. Uselt backspel. Och det är inte första gången denna säsong. Konstant tryck i offensiva zon för HV sedan klantar man sig i försvarszon och hela matchen skiter sig. Det är därför jag inte känner att HV är ett guldlag. Deffensiven är för dålig helt enkelt. Detta trots en av elitseriens absolut bästa målvakter. Det kan man inte säga om backarna. Pricken över i:et är Oscar Fantenbergs långtidsskada. Det känns inte helt skitkul inför det stundande slutspelet.

Ska tilläggas att HV har 8 raka segrar mot just Frölunda, lär inte bli nio.

Det är upplagt för Skellefteå AIK som ser ut att defilera som seriesegrare. Leder hemma mot Växjö med 2-0 och det tappar man inte.

Finns dock ett slutspelslag som har det betydligt värre än HV och det är BIF. Just nu underläge hemma mot FBK med 1-4. Ack ack! Spådde ju en reaktion för mästarna i min "tippning". Men jag trodde den reaktionen skulle komma betydligt tidigare. Istället blev det tvärtom. Hösten började bra men framåt jul började resan utför. Och vad det beror på kan man spekulera i men det verkar håglöst och ojämnt. BIF har 13 poäng ner till Växjö och den förhatliga niondeplatsen. Jag har på senare tid påstått att serien är "avgjord", och det tror jag fortfarande. Men det skulle kanske ha varit annorluna om något av lagen under strecket hade gått som tåget och Brynäs fortsatt tappat mark i denna rasande fart. Men nu är det inte så. Varken Växjö eller AIK besitter den kraft som behövs för att ta ifatt dessa poäng. Dessutom kommer Brynäs plocka poäng. En sak är dock säker, jag har väldigt svårt att se att mästarna försvara sin titel.. FBK däremot har börjat trampa igång på allvar och det skulle inte förvåna mig om de lite senare i vår spelar en finalserie, igen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Liverpool mäktade inte med att plocka trean igår mot Arsenal. Detta trots att det började så bra med Suarez 1-0. Dessutom forcerade Henderson in 2-0 på ren vilja. Men The Gunners kom tillbaka och pressade tillbaka Pool som inte orkade stå emot. Matchen slutade 2-2 och faktum är att Arsenal var närmast segern i slutet. 2-2 får man vara nöjd med även om det svider med tanke på ledningen man hade.

United vann precis som Fulham och Everton som ryckte lite i striden om den sista CL-platsen. Tottenham fick oavgjort  borta mot Norwich och är nu bara en poäng före Everton. Det kör ihop sig.


I Spanien var det semifinalmöte nummer ett mellan Real och Barca. Matchen slutade 1-1 men efterspelet har kommit att handla om rasistiska tillmälen och en tjurig Messi som enligt media gått till verbal attack mot en realspelare. Vad är sant? Ingen aning. Men det är sällan någon rök utan eld. Klart är det dock att Dani Alves blivit kalald både det ena och det andra av publiken. Detta är inte första gången och nu kräver han hårdare tag mot dessa ligister. Och jag håller med. Han använder PL som exempel där dessa påhopp väldigt sällan förekommer. Rasistiska påhopp leder till kännbara straff och man tar hårt på sådant i England. Dags att följa efter även i Spanien. Även Italien för den delen men där känns utvecklingen i detta avseende väldigt mycket efter.


Hockey på söndag som sagt, men IK har hemmamatch idag också. Mot Malmö och man leder med 3-2. Oskarshamn har en tuff period framför sig nu. Malmö, DIF, Leksand, Karlskoga, Västerås. Nåväl, ska man till ett play off så...

Karlskoga och Leksand leder planenligt sna respektive matcher ikväll. Även Västerås ser ut att ta viktiga poäng ikväll.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Häftigt

http://www.aftonbladet.se/temavarmeenergi/article16160638.ab


Telias affärer i Uzbekistan stinker. DET lär vi höra mera om. I dagarna skalla en utredning släppas som visar om Telia mutat den uzbekiska regeringen..


En av klubbägarna till det olycksdrabbade brasilianska diskot Santa Maria har tydligen försökt att begå självmord. Det väntar troligtvis hårda straff för dessa ägare. Enligt mediauppgifter så var bl.a nödutgångarna blockerade och låsta och allt möjligt skit. Det är inget annat än bedrövligt.


Med denna lite dystrare ton sätter jag punkt för detta inlägg.

Önskar er en god natt och en trevlig fredag!


Lev väl//Carlsson

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards