kungdavidsson

Alla inlägg den 5 januari 2013

Av Stefan Carlsson - 5 januari 2013 16:11

Fast chanser hade vi, framför allt William Karlsson, Filip Sandberg och Viktor Arvidsson. Tyvärr faller vi på individuella misstag samtidigt som USA är det bättre laget. Bara att gratulera!


Sverige får helt enkelt komma tillbalka nästa år, har en känning att Svedala kommer ha ett kanonlag nästa år igen!


Lundström bästa målis, Tom Nilsson bästa back, Viktor Arvidsson bästa forward, sett över hela turneringen alltså.


Lev väl//Carlsson


Av Stefan Carlsson - 5 januari 2013 13:00

Hyllas den som hyllas bör!

Innan matchen idag mot Timrå kommer Johan Davidsson att just hyllas. Och det ordentligt! Han har nu gjort 659 poäng i ES och matchen idag blir den 900:e i HV- tröjan!


Nr. 76 i HV71, Johan Davidsson


En hyllningsfilm..

http://www.youtube.com/watch?v=UUFPQuCgCIM



Lev väl//Carlsson

Av Stefan Carlsson - 5 januari 2013 12:48

..ja det var ett fulltecknat schema igår som började i badhuset här i stan. Bubbelbad och bastu gör kroppen fantastiskt avslappnad. På gränsen till förslappad..Sedan blev det pizza följt av bowling på Big-Bang. Det gick åt skogen.. Tur att man hann med att dominera på biljardbordet innan. Heldag, sketskoj! Tuff vardag som sagt :D.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Idag smäller det! 14.00 är det nedsläpp mellan Sverige och USA i årets JVM- final. Så här på förhand känner jag att USA får vara favoriter. De har krossat sina motståndare i slutspelet, 7-0 mot Tjeckien och framför allt krossade man Kanada med 5-1. Sverige har visserligen spelmässigt imponerat mot både Finland och Ryssland men har inte lyckats stänga matcherna. Det kommer krävas något alldeles extra för att besegra USA idag, det är jag säker på! Individuellt är USA mera fysiskt så Sverige måste agera som ett lag över hela banan. Och så kommer det krävas en målvakt som spelar på topp och helst lite bättre!En repris från förra årets final då Sverige gick segrande ur striden skulle smaka. Finns dock en del saker som talar emot typ som att Sverige inte besegrat USA på 17 år i JVM, att USA krossar sitt motstånd, att ett fysiskt spelande USA passar Svedala illa! Men framför allt, att vinna JVM är svårt, att vinna två år i rad är heroiskt svårt!Men jag kommer sitta där, fastklistrad och en smula nervös! 14:00!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Här på hemmaplan rustar Rögle upp för kvalserien senare i vår. Låter taskigt att skriva så men det är så det blir:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ho...e/article16023106.ab


Kan vara smart med tanke på att de allsvenska lagen förstärker med NHL-spelare och blir det inget spel "over there", vilket det inte ser ut att bli, så kommer det troligtvis ramla hit ännu flera stjärnor från NHL. Och förbudet mot korttidskontrakt i ES lär stå kvar så Timrå och Rögle kan inte stärka upp med samma klass- spelare. Timrå ja, det är dom som gör Rögle sällskap ner i kvalserien...Underifrån ser ett visst Stockholmslag ut att komma i högsta fart. DIF körde igår över Karlskoga med 6-1. De verkar ha hittat formen och fortsätter de så här kan de bli jobbiga att möta senare i vår. Och med tanke på t.ex Rögles kvalitéer så finns det stor risk/chans att det kan bli både ett och två nya lag i ES nästa år. Och likadant i allsvenskan förstås.


Flera matcher även idag där lagen är inblandade i topp-striden. Bl.a är det dala-derby och både Malmö och Örebro vill haka på i play-offstriden! Oskarshamn ska alltså åka upp till Örebro för att i sin tur försöka att ta sig ifatt topp sju igen. Lär bli tufft..

Matcherna är:


Malmö - Almtuna

Tingsryd - Troja/Ljun

Örebro - Oskarshamn

Mora - Leksand


Full omgång i ES också. Botten känns avgjord, men inte toppen. Flera tuffa och viktiga matcher ikväll:

Skellefteå - Frölunda

Rögle - Modo

Linköping - AIK

HV71 - Timrå

Växjö - Brynäs

Färjestad - Luleå


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Inte så värst mycket fotboll att tala om idag. I England spelas 3:e omgången av FA- cupen. Franska ligan har fortfarande jullov. i Italien kör dom på med matcher, bl.a ska Lazio i alla fall försöka närma sig "Juve" i toppen.Topplagen i La Liga spelar imorgon men den ligan känns som sagt redan avgjord..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


På det lokala planet ska Craftstaden IBK möta WSK Lindesberg på bortaplan. Craftstaden som avslutade förra året med att vinna semifinal i DM mot Barnarps IF med 5-3, vill naturligtvis hänga på i toppen.På ännu lokalare nivå ska undertecknad delta i morgondagens u-match i Kristdala. Ett något förstärkt U-lag ska tilläggas. Lär våra motståndare från Eksjö ha också, det är ju toppmatch.. :):)


Nu ska jag ladda inför hockeyn!

Ha en trevlig lördag!

Lev väl//Carlsson

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards