kungdavidsson

Direktlänk till inlägg 3 november 2012

Ett antilimax och en kollektiv kollaps...

Av Stefan Carlsson - 3 november 2012 13:27

Fast för mig personligen var det en perfekt fredagkväll. Maten på bordet när man kommer hem efter jobbet, en allmänt trivsam lägenhet och hockey på burken. T.o.m så pass intressant hockey att Hanna kunde kika på det.

Det var också skönt att ha krafter och ork kvar efter en kvällsvecka, mycket tack vare minmalt med övertid. Det kändes framför allt skillnad idag när man vaknade. Och det var enbart en postiv skillnad!


Lika positivt kändes nog inte för IK-spelarna när de vaknade upp till den bistra verkligheten idag. Årets hockeyfest igår slutade i årets antiklimax. Man fick inte ens göra mål mål. Djurgårdens målvakt, Adam Reideborn, storspelade och hade dessutom de små berömda marginalerna på sin sida. Det var en kämparmatch igår i Arena Oskarshamn och jag säger det igen, kvalién på allsvenskan har höjts de senaste åren. Visserligen är de taktiska och tekniska felen fortfarande många men som helehet är det bra fart och intensit.   

Anser personligen att DIF kom undan med tre pinnar igår, även om det på intet vis var orättvist. Hockey går ut på att göra mål och hemmalaget var inte tillräckligt skärpta i de avgörande momenten. Men fest var det, tyvärr ebbade det ut för hemmapubliken och efter matchen var antiklimaxet ett faktum. Det är bara att ta nya tag och för DIF och Challe Berglund så köpte sig han lite tid. Men det var inte mycket som övertygade igår, förutom målisen förstås. Landeskog var bra men det räcker inte. Det är långt till kvalserien och ännu längre tillbaka till elitserien.


Asplöven från Haparanda kan bli årets stryklag! 10-2 i röva igår mot Malmö. Och det är aldrig nära hem efter bortamatcherna..


Den kollektiva kollapsen stod Craftstaden för igår. Ledning 6-2 i den tredje perioden blev förlust 7-6 borta mot Finspång IBK. Jag var ju inte på plats men det siffermässiga raset kan nog inte beskrivas med något annat en än kollektiv kollaps. Detta var första förlusten men man ligger ändå förnämligt till i tabellen på en fjärdeplats. Två poäng efter ledande Finspång.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Idag är det nya tag i elitserien i ishockey . Full omgång och det är upplagt för flera heta möten. Brynäs- Frölunda, Skellefteå- HV71 och Linköping- Färjestad är enligt mig de tuffaste bataljerna i afton. Växjö- AIK och Timrå- Modo är poängmässigt de viktigaste. Beroende på vem man håller på så hoppas man på slutspelsplats och/eller så vill man hemskt gärna undvika kvalserien.

Brynäs har drabbats av ett rejält bakslag. Backen Lasse Jonsson fortsätter att ha flyt..

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/brynas/article15714320.ab

Trist för BIF men absolut surast för Herr Jonsson som varit skadedrabbad.

Även Frölunda har drabbats av bakslag:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/frolunda/article15714195.ab

Men med tanke på att man behöll sina NHL-spelare så borde det inte bli ett allt för hårt slag.


Premier League kör på och det spelas just nu helgens hetaste möte. Manchester United möter Arsenal och leder med just nu med 1-0.

Övriga matcher där topplagen är inblande är:

Fulham - Everton, Swansea - Chelsea, West Ham - Man City, Tottenham - Wigan.

Matchen Sunderland mot Aston Villa handlar mera om att ta poäng för att unvika degradering. Norwich bör nog ta poäng hemma mot Stoke för att inte komma närmare botten. Wigan är också i poängbehov givetvis men borta mot Tottenham ska man nog inte räkna med jättebra utdelning..

QPR möter Reading imorgon och även det är en viktig bottenmatch. Liverpool tänker ta tre poäng hemma mot Newcastle..Hoppas kan man ju i alla fall!


Klockan 17:00 idag möter PSG Saint- Etienn och det ska ses tillsammans med kompis och en pizza.

Det får vara allt för denna gång och det blev nästan bara sport.


Lev väl//Carlsson

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan Carlsson - 23 april 2013 21:39

Nej nu skojade jag. Mitt lag är Liverpool (ni vet, det laget med e livs levande vampyr). Men i CL hoppas jag Bayern München vinner hela allt. Det är deras tur nu! Och efter halva första halvleken i semifinal 1 leder de också över Barca med 1-0. Det s...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 20:50

undertecknad som guide ledde oss till havet och fiskevatten norr om Oskarshamn. Vädret var på våran sida, återigen. Solen strålade och på morgonen var det även vindstilla. Det skulle dock ändra på sig och fram på dagen var det allt annat än lugnt. Ja...

Av Stefan Carlsson - 22 april 2013 17:45

Förutom att det är givet att hålla på dem, så har de ett gemensamt problem. De har båda problem med en av lagets största stjärna. Darcy Ward är glad i hågen när promillen stiger och Louis "Hannibal Lector" Suarez gillar dels att tugga på andra männis...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 23:22

Tycker ett par stalltips kan vara på sin plats. Och då syftar jag på träning, rent generellt. Ni som inte är intresserade kan ju hoppa över detta inlägg  . Och vad åsyftar jag då när jag skriver träning. Beror helt på utgångsläget. En s.k. soffligg...

Av Stefan Carlsson - 19 april 2013 21:14

speedway behöver är att förknippas med alkohol och struliga ungdomar. Enligt olika obekräftade uppgifter från undertecknad verkar det som om Dackarnas egna partyguru, Darcy Ward, återigen skitit i det blå skåpet. Denna gång tillsammans med speedwayvä...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards